COVID-19 uli punesimin – Sherbimet dhe bujqesia, sektoret me te goditur

Përhapja e coronavirusit në vendin tonë, përpos rritjes së papunësisë, ka ulur edhe ritmin e punësimit. Megjithatë, sipas shifrave zyrtare të Institutit të Statistikave, situata nuk paraqitet aq e rëndë sa pritej, ku për pothujase dy muaj ekonomia pësoi një mbyllje totale dhe mungesë konsumi. Referuar të dhënave të Instat, përgjatë periudhës Prill-Qershor 2020,  ritmi […]

Ekonomia Blu/ Nxit punesimin dhe te ardhurat familjare

Diversifikimi i Ekonomisë Blu, është një burim i rëndësishëm që nxit punësimin, përmirëson të ardhurat familjare dhe rrit ekonominë e vendit. Për të diskutuar qasjen e Ekonomisë Blu dhe përfitimet e saj, ekspertë të bankës Botërore organizuan së fundmi një takim me përfaqësues të qeverisë, sektorit privat, partnerë të zhvillimit dhe shoqërinë civile. Diskutimi u […]