Qendrueshmeria e fermereve te vegjel, permes diversifikimit te te ardhurave rurale, turizmit dhe dixhitalizimit

Dy projekte të reja të FAO do të mbështesin sektorin e bujqësisë shqiptare duke diversifikuar të ardhurat (brenda dhe jashtë fermës) dhe duke ndërtuar kapacitete për fermerë të vegjël, grate ne zonat rurale, të rinj, shërbimet e ekstensionit dhe shoqatat e fermerëve. Projektet gjithashtu synojnë në rritjen e aftësive të Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit […]

Qendrueshmeria e sistemeve ushqimore ne Bote

Studimi merr parasysh jo vetëm sigurinë ushqimore, ushqimin dhe mjedisin, por edhe faktorët ekonomikë dhe social. Studiuesit në Qendrën Ndërkombëtare për Bujqësinë Tropikale (CIAT), me qendër në Kolumbi, kanë hartuar një hartë që vlerëson qëndrueshmërinë e sistemeve ushqimore nëpër vende të ndryshme te globit. Harta është një rezultat i një studimi në të cilin studiuesit […]