Mungesa e tregut per rrushin/ Sindikata ne proteste, thirrje qeverise per mbeshtetje te fermereve

Sindikata e Fermereve te Bashkuar ka mbajtur paraditen e sotme nje proteste ne hyrjen jugore te qytetit te Kavajes ne mbeshtetje te fermereve te zones se Lekajt e Germenj te cileve tonelata me rrush u kane mbetur pa u shitur. Prej disa ditesh fermeret jane shfaqur ne media dhe rrjetet sociale te shqetesuar per mbetjen […]

Sindikata e Fermereve te Bashkuar ofron mekaniken bujqesore falas per dezifektimin e hapesirave publike

Fermeret Shqiptare krahas problemeve te shumta ne bujqesi nuk ngurojne te solidarizohen dhe te ofrojne mekaniken e tyre bujqesore falas per dezifektimin e ambienteve publike. Kete e ka shprehur Kryetari i Sindikates se Fermereve te Bashkuar (SFB) zoti Eduart Sharka i cili deklaroi se fermeret jane te gatshem te dezinfektojne me mjetet e tyre te […]

Plani financiar i qeverise / Reagon Sindikata e Fermereve te Bashkuar – Po diskriminohet sektori bujqesor

Pas publikimit te planit financiar per te perballuar situaten e pandemise nga ana e qeverise ka reaguar Sindikata e Fermereve te Bashkuar. Ata ne nje deklarete per mediat kane shprehur indinjatë të thellë për ketë harresë dhe nënvleftësim që Qeveria i ka bërë dhe i bën fermerëve shqiptarë dhe bujqësisë si sektor i ekonomisë edhe […]

Fermeret ne proteste, Sindikata organizon tubimin kunder ndryshimit te skemes se subvencionit

Sindikata e Fermereve te Bashkuar menjehere ka reaguar pas ndryshimeve te skemes se kompensimit per fermeret e cila eshte mare pa nje konsultim me grupin e interesit dhe i eshte vendosur nje tavan kompensimi. Kryetari i S.F.B. Eduart Sharka ka publikuar vendimin e kryesise se sindikate per te protestuar per te drejtat e fermereve te […]