Reklame:

Pirja e birres ben mire per zemren dhe trurin

Nje lajm i mire vjen per te gjithe te dashuruarit pas birres.

Pija alkoolike permban disa perberes ushqyese qe duket se reduktojne rrezikun e semundjeve te zemres dhe permiresojne shendetin e trurit. Keto jane konkluzionet e nje studimi te kryer nga nje grup shkencetaresh nga Hong Kong. Rezultatet e ketij studimi jane publikuar ne Fletoren Amerikane te Shkencave Mjekesore. Sipas studiuesve, birra jo vetem qe ka me shume proteina dhe vitamine B, por ajo eshte gjithashtu e pasur me antioksidante te cilet mund te zvogelojne shfaqjen e semundjeve kardiovaskulare. Birra permban gjurme te mineraleve si kalcium, hekur, magnez, fosfor, kalium, natrium, zink, baker, mangan dhe selen, fluorid dhe silic”, shpjegon Sisi Yip, nje nga autoret e studimit.

Birra gjithashtu perfshin nje numer polyphenolesh te tilla si flavonoids dhe acide fenolike , te cilat kane veti qe permiresojne shendetin dhe te reduktojne shanset e zhvillimit te diabetit, dhe ngushtimin e arterieve dhe semundjeve te zemres. Megjithate, nuk duhet abuzuar, perfitimet mund te meren vetem kur birra eshte konsumuar ne moderim. Ne menyre ideale, sipas dijetareve, dhe kufirin e nje shishe per burrat dhe nje gjysme shisheje ne dite per femrat.