Reklame:

Partnerët e Horizont EU, nxënësit e shkollës Fierseman mbjellin fidanët e pishave në lulishten e shkollës!

Projekti ”Rrjetëzimi dhe Advokim për Aksione Komunitare të Ruajtjes së Burimeve Natyrore Lokale” i financuar nga Leviz Albania dhe zbatuar nga Insituti per Mbrojtjen e Natyres ne Shqiperi (INCA) ne partneritet me Klubin Ekologjik – Lezhe, Shoqaten Horizont EU – Lushnje, Shoqaten “Mbrojtja e Mjedisit dhe Zhvillimi i Turizmit-Kukes” ka vazhduar te realizoje  aktivitetet e planifikuara sipas axhendes se parashkiuar.

Pas takimeve me aktoret lokale dhe partnere te Horizont EU, shkolla e mesme “Mihal Nako” Fier Seman, Divjake u bashkua me aksionin per advokimin dhe wach dog per nxitjen e te rinjve ne perfshirjen ne aksione komunitare duke shtuar siperfaqen e gjelberuar ne shkollen e tyre si dhe ruajtjen e mbajtjen paster te ambjenteve te shkolles dhe ato publike ne zonen ku ndodhet shkolla.

Horizont EU i beri dhurate 30 fidane pishe te bute shkolles se Fier Semanit si shenje mirenjohje dhe bashkepunimi ne cdo nisem me karakter mjedisor por jo vetem ne bashkine Divjake e me gjere. Shkolla e mesme Fier Seman eshte nje shkolle model per ambjentin e gjelberuar si perfshirjen serioze dhe mjaft te kualifikuar te nxenesve te saj ne cdo aktivitet te organizuar ne Parkun Kombetar Divjake – Karavasta apo projekte te ndryshme te organizuara nga Horizont EU, rrjeti “Vendi Yne e Ardhmja e Femijeve Tane” apo administrata e AdZM Fier dhe Qendra e Vizitoreve qe ndodhet ne PKDK.

Ne kete aksion moren pjese 15 nxenes, ng ate cilet 8 vajza, 6 djem dhe dy mesues.

Bashkëpunimi dhe kordinimi janë domosdoshmeri të cilat sigurojnë pjesëmarrje të cdo grup moshe dhe vecanërisht rinise shkollore duke rritur besimin e saj dhe komunitetit bashke me garancinë e nevojshme për pjesëmarrjen e tyre në cdo nisëm me karakter publik e aq më tepër në zonat e mbrojtura.