Reklame:

Rruget e arave ne koder dhe mirembajtja e tyre ndihme e madhe per fermerin

Moti i ngrohte me temperature te larta ne mes te Janarit ne vendin tone po krijon nje ndryshim te forte klime dhe cka eshte me e keqja puset e fermereve nuk jane mbushur ende me uje pasi nuk ka rene shi mjaftueshem. Po keshtu po me forcat e tyre duhet te mirembajne rruget e arave apo ne ferme pasi shirat aq te pritshem duket se po vijne dhe duhen mare masat. Pushteti vendor duhet te kordinoje punen me drejtuesit e njesive administrative me qellim lehtesimin e kesaj pjese ne dukje te vogel por jetike per funksionimin normal te fermave dhe parcelave per sherbime te ndryshme nga sperkatja, pleherimi, krasitja apo frezimi e punime te ndryshme qe ka nevpje bimet apo pemet e mbjella. Mirembajtja apo reabilitimi i rrugeve te arave nga pushteti vendor perpos detyrim ligjor, eshte nje ndihme e madhe per fermerin ne kete periudhe te veshtire qe po kalon bujqesia shqiptare. Ne zonat kodrinore kjo mirembajtje behet akoma me e rendesishme per shkak te terrenit dhe rreshqitjes se dherave nga shirat dhe lageshtira e teper

t.