Resuli: “Karteli” po shkatërron blegtorinë në Shqipëri

Ervin Resuli, ekspert bujqësie njëkohësisht edhe president i urdhrit të mjekut veterinar vijon të publikojë problemet me të cilat janë duke u përballur blegtorët në Shqipëri. Në një intervistë televizive në MCN ai tha se u bënë tashmë 4 vite që blegtorët kanë probleme dhe se fermerët e kanë denoncuar situatën te Autoriteti i Konkurrencës […]

Silazhi dhe rendesia e tij per blegtorine!

Gushti eshte muaji i zaireve per nje pjese te mire te trevave te shqiperise. Bolleku i madh qe ky muaj prodhon i ka vene amvisat ne pune qe te pergatisin edhe per stinen e dimrit. Pavaresisht kushteve tejet te ndryshme nga shume vite me pare ku mungesa e frigoriferit detyronte njerezit te gjenin zgjidhje natyrale […]

Gjeja e gjalle eshte ari i ri – Goldman Sachs: Fokusi kryesor ne muajt ne vijim per blegtorine

Përhapja e koronavirusit gjithashtu ka shkaktuar shkatërrim në industrinë e ushqimit, ku fermerët tani përballen me një çekuilibër të theksuar të tregut. Si rezultat i kësaj situate, Currie thotë se ai beson se tregu i vetëm i lëndëve të para që dukej po aq i pasigurt sa nafta ishte ai i gjësë së gjallë. Analistët […]

Subvencionet per bujqesine/ 70% e fondeve do te shkojne per blegtorine, aplikimet nisin brenda nje muaji

Fermerët do të nisin aplikimet brenda një muaji për të përfituar nga fondet që jep buxheti i shtetit si mbështetje për sektorin bujqësor përmes Skemës Kombëtare. Teksa ishte në Balldren të Lezhës, ku vizitoi një nga komplekset më të mëdha blegtorale në rajon që mbarështon rreth 400 lopë të racës brun-alpine, ministri i Bujqësisë dhe […]

6.8 milione euro grante per blegtorine – Rritet fondit, zero dokumenta per aplikim

Rreth 6.8 milionë euro do të shkojnë për subvencione në sektorin bujqësor gjatë vitit 2020. Fondi në dispozicion ka pësuar rritje krahasimisht me vititn 2019 në rreth 1.8 milionë euro.  Skemat kombëtare për vitin e ardhshëm, ashtu edhe sikurse sivjet, do të financojnë kryesisht blegtorinë, megjithëse nuk kanë dale ende detajet se sa do të […]

Mbeshtetje per blegtorine – Çuçi: Pakete e veçante, zgjerim i tufave

Por ndërsa blegtoria po ndjek një trajektore negative dhe eksportet janë në rënie, Ministria e Bujqësisë parashikon të rrisë edhe më shumë mbështetjen për këtë sektor, pas fokusit që iu dha gjatë këtij viti përmes  subvencioneve. Ministri i Bujqësisë Bledi Çuçi gjatë një vizite në disa stane të fshatit Linoz të Shëngjergjit, theksoi se për […]