Horizont EU forcon bashkepunimin me shkollen e Mesme Profesionale “Hasan Gina”

Në datën 22 maj ora 13:30 në ambjentet e shkollës “Mesme Profesionale “Hasan Gina” u realizua ora e dytë ndërgjegjësuese me studentë të kesaj shkolle në kuadër të projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian (BE) […]

Jasemini qeteson, relakson dhe forcon libidone

Nëse në shtëpinë tuaj keni këtë bimë, do të bindeni edhe vetë në efektin e saj. Aroma dehëse dhe e parezistueshme e jaseminit të gjithëve u është e njohur, mirëpo kjo bimë me lule karakteristike ka efekte të mira. Profesori Prof. Hanns Hatt dhe mjekja Olga Sergejeva, nga Gjermania, konfirmojnë që mund të zëvendësojë barnat […]

Duhani forcon bakteret rezistente ndaj antibiotikeve

Pirja e duhanit rrit aftësinë e superbaktereve për t’u rezistuar ilaçeve duke i bërë ato më invazive dhe rezistente ndaj antibiotikëve, sipas një studimi të botuar në ”Scientific Reports”. Pirja e duhanit është përgjegjëse për rreth 7 milion viktima në botë çdo vit, të lidhura me kancerin, sëmundjet kardiovaskulare dhe ato të frymëmarrjes. Dihet që […]

Uji me mente jep energji, pastron, parandalon kancerin dhe forcon kujtesen

Përveç të qenit i mirë dhe freskues, uji me mente ka shumë vlera terapeutike që ju ndihmojnë të përmirësoni cilësinë e jetës tuaj në mënyrë të natyrshme. I mirënjohur sidomos gjatë muajve të verës, uji me mente ndihmon në zbutjen e simptomave të problemeve të tretjes, pasi është i pasur me mangan, bakër dhe vitaminë […]

Vera forcon kockat

Nje gote vere ne dite eshte shume e dobishme per kockat e njeriut, pasi lufton semundje si osteoporoza. Keshtu tregoi nje studim shkencor, perfundimet e te cilit u publikuan ditet e fundit. Ne baze te kerkimeve, duket se ka nje lidhje midis dendesise se kockes dhe rrezikut per frakture, me dieten me te cilen ushqehemi […]