Biznesi shqiptar i bimeve medicinale po demtohet nga ngrohja globale

Prej 8 vitesh me BioBes, Besnik Koçi ka prekur tregun ndërkombëtar duke eksportuar 85 produkte shqiptare; lule, rrënjë, gjethe e fruta, të cilat në 90% të tyre gjenden në formë të egër (spontane). Ai bashkëpunon me 35 pika grumbullimi në të gjithë territorin e Shqipërisë, ndër të cilat 5 i ka në zotërim. Koçi ka […]

Perdorimi i bimeve per te nxjerre nikel

Prirja e disa bimëve për të ruajtur metalet ka qenë e njohur për afro dyzet vjet. Por vlerësimi i këtyre bimëve, i quajtur “hyperaccumulators” në zinxhir të shkurtër, është bërë së fundmi. Start-up-i Econick, i organizuar nga Shkolla Kombëtare e Industrive Kimike të Nancy, tregoi, në shkallë pilot, që është e mundur të merret një sasi […]

Specialisti i bimëve në Agronews, e martë ora 13:00 në radio Lushnja

Dritarja më e re e bujqësisë, emisioni Agronews në radio Lushnja këtë javë do të këtë të ftuar specialistin e bimëve Agim Torromani. Të gjithë fermerët do njihen me praktikat dhe kujdesin që duhet të tregojnë në rritjen e kulturave bujqësore. Këshillat e specialistit do të mund ti dëgjoni në Radio Lushnja të martën në […]