Tevatronic/ Kontroll automatik 3D per vaditjen, ul kostot dhe kursen kohen e fermerit!

Tevatronic, një kompani izraelite, ka zhvilluar një Kontrollues të Vaditjes 3D për të zgjidhur një nga problemet kryesore të fermerit – nevojën për të vendosur kur fillon dhe ndalon vaditja, për të parandaluar vaditjen e tepert ose te paket, dhe duke marrë parasysh shumë faktorë të tillë si lloji i kulturës, moti, lloji i tokës, […]

Bizneset pa leje mjedisore – Ekspertet, kritika projektligjit te Klosit: Shkaktojne ndotje, duhet kontroll

Ekspertët e mjedisit kritikojnë projektligjin e nxjerrë për konsultim publik nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit për heqjen e lejeve mjedisore të tipit C. Sipas tyre, janë disa kategori biznesesh, që nuk duhet të përjashtohen nga ky detyrim, pasi shkaktojnë ndotje të konsiderueshme, ndonëse nga ministria konsiderohen si ndotës të vegjël. Sipas Qirjos, nëse propozimet […]

Kontroll kartelave te vaksinimit te femijeve ne çdo institucion arsimor

Plani i masave për forcimin e mbulesës vaksinale po zbatohet në të gjithë vendin. Në çdo institucion arsimor ka nisur kontrolli për kartelat e vaksinimit të fëmijëve që ata të jenë të shëndetshëm dhe të sigurt. Inspektorët e Inspektoriatit Shtetëror Shëndetësor kanë filluar në terren kontrollin e kartelave të vaksinimit në çdo institucion arsimor. Ministrja […]

AKU kontroll ne kufi, Bllokohen 375 kg kafe nga Kosova dhe 21.6 ton qumesht pluhur nga Serbia

Nga kontrollet e kryera në Pikën e Inspektimit Kufitar Morinë, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka bllokuar dy ngarkesa produktesh me kafe dhe qumësht pluhur. 1. Nga kontrolli i ushtruar në një ngarkesë me 375 kg “Kafe Espresso D-CAFFE”, nisur nga Kosova me qëllimin për t’u tregtuar në Shqipëri, inspektorët e AKU-së gjatë kontrollit në kufi […]