Vazhdon ndotja e Parkut nga pushuesit pa kulture!

Situata e ndotjes se ambjenteve ne Parkun Kombetar Divjake – Karavasta vazhdon te jete problematike. Edhe pse vazhdimisht eshte bere thirrje nga punonjesit e Parkut, organizatat mjedisore dhe mediat per ruajtjen dhe grumbullimin e mbetjeve te krijuara nga pushuesit per ne vendet e caktuara, ka akoma njerez te pandergjegjshem qe nuk respektojne rregullat. Edukimi dhe […]

Mbjellja e domateve ne te njejtin vend si kulture e dyte

Që të arrihen rezultate optimale është shumë e rëndësishme të dihet se sa bimë duhet të mbillen në një sipërfaqe prej një metër katror dhe si të mbillen ato. Përveç se është i rëndësishëm për madhësinë e frutit, numri i bimëve në m2, ndikon theksueshëm edhe mbi numrin e frutave në bimë, si ne total […]