Mashtrimi me produktet e detit i perhapur ne te gjithe globin

Një analizë e Guardian Seascape e 44 studimeve të fundit për më shumë se 9,000 mostra ushqimesh deti nga restorante, shitës peshqish dhe supermarkete në më shumë se 30 vende zbuloi se 36% ishin etiketuar gabimisht, duke ekspozuar mashtrime të produkteve të detit në një shkallë të gjerë globale. Shumë nga studimet përdorën teknika relativisht […]

Mashtrimi ushqimor – Vaj ulliri i jashteligjshem, u rrit 87.5 perqind ne 10 vjet

Vaji i ullirit lulëzon jashtë ligjit, i rremë ose i parregullt, me një rritje prej 87,5% në dhjetë vjet. Kjo është ajo që del nga një përpunim i Unaprol, Unioni Kombëtar i Prodhuesve të Ullirit, bazuar në të dhënat e ICQRF në lidhje me sekuestrimin e më shumë se dy tonë vaj ulliri të virgjër ekstra […]