Studimi: Poli i Veriut mund te mbetet pa akull para vitit 2050

Oqeani Arktik mund të mbetet plotësisht i zbrazur nga akulli në verë edhe para vitit 2050. Këto janë rezultatet e një studimi të ri të drejtuar nga Dirk Notz nga Universiteti i Hamburgut, rezultat i bashkëpunimit të një ekipi ndërkombëtar të studiuesve nga 21 Institucione, përfshirë Italianët e fondacionit Cmcc Centro Euro-Mediterraneo për Ndryshimin e […]

Euractiv – Ekspertet e mjedisit: Zbulimi dhe hetimi i krimit mjedisor mbetet nje problem

Ndotja e ujit, mbeturinat e hedhura ilegalisht – krimet kundër mjedisit na kushtojnë miliarda euro, por ato janë të vështira të gjurmohen dhe të ndiqen penalisht siç duhet. Një raport i fundit nga Byroja Evropiane e Mjedisit tregon përmasën e këtij problemi. EurActiv ka intervistuar Francesca Carlsson, një nga autorët e raportit “Krimi dhe Ndëshkimi” për sfidat në […]

EFSA: Nuk ka rrezik per ethet e mushkonjave “Rift Valley”, por BE-ja duhet te mbetet vigjilente!

Bashkimi Evropian nuk është në rrezik të menjëhershëm nga ethet e mushkonjave Rift Valley, por nga zhvillimet në vendet fqinje lind nevoja që autoritetet e BE-së dhe shtetet anëtare duhet të forcojnë, përmirësojnë dhe harmonizojnë aftësinë e tyre të mbikëqyrjes dhe përgjigjes, si dhe ekspertizën e tyre shkencore dhe teknike për t’u përgatitur më mirë […]

Ndryshimet klimatike – Meksika rrezikon te mbetet pa miser!

Të paktën 9,000 vjet më parë, njerëzit filluan të ngrohin misrin për herë të parë pranë Tehuacan, në shtetin qendror meksikan të Puebla, duke hedhur themelet për vendbanime të përhershme në Amerikë. Por vitet e kaluara, thatësirat më të shpeshta dhe më të gjata kanë detyruar shumë fermerë të zonës të heqin dorë nga misri […]

Gruri ka sasi dhe cilesi te kenaqeshme per fermeret, por lageshtia mbetet e larte!

Ka filluar korrja e shirja e grurit ne rrethin e Lushnjes. Prej gati nje jave kombajnat kane filluar te korrin grurin dhe fermeret ta pergatisin per te dorezuar ne piken e grumbullimit prane Miell Tirana ne Lushnje. Administratori i kesaj pike Pellumb Tarelli shprehet optimist sa i takon sasise dhe cilesise se kokrres, ku ne […]