“Gjuha Blu”, Shqiperia zgjeron listen e shteteve nga te cilat ndalohet importi i kafsheve. Ne liste Greqia, Maqedonia e Veriut e Kroacia

Ministria e Bujqësisë ka ndaluar importin e kafshëve të gjalla nga disa shtete si masë mbrojtëse ndaj sëmundjes së gjuhës blu. Urdhëri parashikon ndalimin   e   importit   dhe   tranzitimit   të kafshëve të gjalla të llojit ruminantë për shtetet e mëposhtme: -Shteti   i   Belgjikës,   përkatësisht   provinca Neufchâteau, Luxembourg;   Oostkamp,   West-Vlaanderen; Meix-devant-Virton, Luxembourg. -Nga shteti i Bullgarisë, përkatësisht […]

Lehtesimi i masave nga e hena – Por çfare ndalohet deri ne date 23 qershor

Nga një qershori një sërë aktivitetesh do t’i kthehen normalitetit në vend. Kështu nën masa strikte të sigurisë do të lejohen të hapen nga çerdhet e kopshtet, deri te palestrat, plazhet e qendrat arsimore e kampionatet sportive pa publik. Ndërsa për transportin publik po punohet për një strategji të sigurt, e cila do të jetë […]

Koronavirusi/ Ndalohet levizja e qytetareve me kembe pas ores 18:00 ne gjithe Shqipërine

Kane pershkallezuar masat kunder Koronavirusit, ne nje njoftim te fundit eshte per e ditur se ndolohet shetitja apo dalja ne kembe pas ores 18:00. Nisma duket se lidhet me faktin që pavarësisht karantinimit, në mjedise të hapura apo parqe, qytetarët qarkullojnë lirisht apo qëndrojnë për orë të tëra. Do të ketë gjoba ndaj atyre që […]

France: Ndalohet kastrimi i derrave pa anestezi dhe vrasja e zogjve meshkuj

Ministri i Bujqësisë i Parisit ka njoftuar ndalimin e praktikës që çdo vit çon në vrasjen e 7 miliardë ekzemplarëve të gjallë në të gjithë botën, sepse ato janë të padobishme për prodhimin e vezëve. Ndalohet edhe kastrimi (Tredhja) pa anestezi për derrat. Çdo vit, në të gjithë botën, rreth 7 miliardë zogj meshkuj të […]

Ndalohet me ligj peshkimi me grep dhe rrjeta!

Peshkimi, sporti  i vetëm që u kishte mbetur gjuetarëve nuk do të mund të ushtrohet më si më parë. Rregulla të reja dhe tepër burokratike do të disiplinojnë gjuetinë e peshkimit sipas qeverisë.   Është pikërisht një vendim i qeverisë i cili do ndalojë tashmë peshkimin me mjete lundruese, grepa, rrjeta, fushnjere apo pushkë uji […]