OKB: Bota ka deshtuar me mbrojtjen e biodiversitetit

Bota ka dështuar në përpjekjet e saj për të mbrojtur biodiversitetin, me natyrën që po përkeqësohet vazhdimisht, sipas një raporti të botuar sot nga OKB. “Raporti Global i Biodiversitetit i OKB-së zbuloi se asnjë nga 20 objektivat globale të biodiversitetit, për të cilat u ra dakord 10 vjet më parë, me një afat në 2020, […]

OKB: Pandemia ndikoi negativisht ne bujqesine shqiptare, por qeveria nuk i ndihmoi fermeret

Pandemia Covid -19 dhe masat kufizuese në lëvizje për frenimin e saj në tremujorin e dytë e kanë ndikuar negativisht sektorin bujqësor, por megjithëkëtë bujqësia ka qenë e përjashtuar nga paketat shtetërorë të ndihmës. Organizata e Kombeve të Bashkuara analizoi efektet e pandemisë në bujqësi ku gjeti se, sektori ishte ballafaquar me mungesë të fuqisë […]

OKB: Numri i te uriturve pritet te dyfishohet prej COVID-19

Sipas OKB-së pandemia Covid-19 pritet ta ashpërsojë problemin e urisë në botë. Nga pasojat shkatërruese ekonomike mund të vdesin më shumë sesa nga vetë sëmundja. Për shkak të pasojave ekonomike të pandemisë Covid-19 Organizata e Kombeve të Bashkuara mendon numri i të uriturve në botë pritet të dyfishohet. Numri i atyre që nuk mund të […]

Deklarate e Agjencive te OKB mbi situaten e perhapjes se virusit ne Shqiperi

Ekipi i agjencive OKB në Shqipëri po ndjek me vëmendje situatën e përhapjes së virusit COVID-19 dhe po punon me autoritetet e shëndetësisë përmes zyrës vendore të Organizata Botërore e Shëndetësisë në Shqipëri. Situata kërkon nga të gjithë qytetarët që të ndjekin udhëzimet e dhëna nga autoritetet shëndetësore. Vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet respektimit […]

OKB: Mosha mesatare e shqiptareve arrin 61 vjeç ne 2100, me pleqte e Europes Jugore

Sipas një skenari normal, pa rritje të emigracionit dhe rënie të lindjeve mosha mesatare e popullsisë Shqipërisë sipas projeksioneve të OKB-së shkon në vitin 2050 në 50.1 vjeç dhe në vitin 2100 arrin 61 vjeç. Në skenarin pesimist me vijimësi të emigracionit dhe rënie të lindshmërisë, mosha mesatare e popullsisë arrin në 79.1 vjeç në […]

OKB “asimilon” Shqiperine – Popullsia do te zbrese ne 1 milion ne 2100, me pak se Maqedonia dhe Bosnja

Pas 80 vitesh, në 2100, Shqipëria do të jetë vendi me popullsinë më të vogël në Ballkan, pas Malit të Zi. Raporti më i fundit i Organizatës së Kombeve të Bashkuara për projeksionet e popullsisë globale tregon se, në vitin 2100, popullsia shqiptare do të jetë në rreth 1 milionë banorë, më pak se projektohet […]