Revoltat e Spaçit dhe Qafe Barit, te harruara ne tranzicionin 30 vjeçar Shqiptar – Perkujtohen ne Washington (Pjesa 2)

Presidenti Trump: “Ne kurrë nuk mund t’i kthejmë në jetë të rënët. Ne kurrë nuk mund t’ua shlyejmë borxhin që kemi ndaj tyre. Por ne mund t’i nderojmë e t’i kujtojmë për jetë ata”… Nga Dalip Greca …. Burgu u rrethua me forca të shumta policore, të burgosurit u lanë pa ushqim e ujë, mbi […]

Historiku i Shkolles se Pare te Praktikave Bujqesore (sot QTTB) Lushnje (Pjesa 2)

Historiku i shkolles se Pare Bujqesore, dhurate e Kongresit Kombetar te Lushnjes (Pjesa 4)

Pjesa e dyte. Vijon nga nr. i kaluar Hapat e rritjes se Shkences Bujqesore Shqiptare dhe Instituti i Kerkimeve, Lushnjë Shkencetaret e pare shqiptare te bujqesise filluan punen eksperimentuese shkencore, duke punuar ne kushtet e veshtira te kohes. Provat e para krahasuese te disa llojeve te grurit te importit u bëne ne fermen shteterore te […]