Bujqesia, INSTAT planifikon te zhvilloje nje census te plote te sektorit ne 2022

Instituti i Statistikave parashikon që në vitin 2022 të kryejë censusin e Bujqësisë. Kjo pritet që të vijë pas zhvillimit të Censit të popullisë dhe Banesave. Në dokumentin vjetor për aktivitetin në vitin 2019 INSTAT nënvizon se paraprakisht disa pyetje do të integrohen brenda censit të popullsisë për të pasur të saktë listën e përditësuar […]

Bletaria, Pasioni dhe tradita mposhtin veshtiresite e sektorit te embel

Të jesh në mesin e bletëve dhe të dëgjosh zhurmat e dhjetëra mijëra prej tyre dhe aromën e butë të mjaltit, është një përvojë që vetëm një bletarë mund ta përshkruajë më së miri. Bletaria eshte nje sektor fitimprures por nese nuk ke pasionin dhe nje lidhje te forte me bletet nuk mund te kesh […]

Konsulli italian vizite sektorit te exportit bujqesor ne Lushnje

Interesi per sektorin e bujqesise vjen natyrshem nga perfaqesite diplomatike qe i konsumojne produktet tona. Aldo Marino, konsulli italian i shoqeruar nga Drejtori i AREB Dhimitraq Qorri kane bere nje guide ne disa nga pika te grumbullimit dhe exportit te produkteve bujqesore ne Lushnje dhe Divjake. Doni Fruits, Nedrete Arapi si dhe Fatos Lico ne […]