Subvencionet ne bujqesi/ Mungesa e sistemit krijon radhe ne zyrat e AREB!

Ka krijuar nje ngerc situata e mungeses se sistemit te aplikimit elektronik te fermereve dhe blegtoreve per subvencionet 2022! Fermeret jane dyndur ne zyrat e AREB per te aplikuar ashtu si ishte lajmeruar nga ana e AZHBR-se, por fatkeqesisht dita e pare ka nisur pak ters pasi nuk ka patur sistem. Eltinor Mahmutaj Drejtori i […]

Subvencionet ne Bujqesi/ NOA Lushnje ofron aplikim falas per fermeret!

Fermerë! Aplikimet per te perfituar prej skemave te Subvencioneve 2021 fillojne me date 24 Mars! Ju ftojmë të paraqiteni në zyren e NOA-s ne Lushnje dhe të aplikoni FALAS! Eshte me rendesi te vleresoni aplikimet ne ditet e para, per me shume shance per te qene fitues. NOA këshillon dhe financon Agrobiznesin!

Qeveria e Kosoves dyfishon subvencionet per fermeret!

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e fundit të saj ka miratuar vendimin për dyfishimin e subvencioneve për bujqit. Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa në prezantimin e këtij propozimi ka the se, ky sektor gjatë periudhës së pandemisë COVID-19 është ballafaquar me shumë sfida. Ai shtoi se në kuadër të Planit për […]

“Pergjysmohet” blegtoria/ Subvencionet ende nuk po japin efektin e pritur

Megjithëse në dy vitet e fundit fondet e vëna në dispozicion për mbështetjen e fermerëve përmes skemave kombëtare të financimit, janë përqendruar kryesisht në sektorin e blegtorisë me qëllim zhvillimin e tij, ende duket se nuk kanë dhënë efektin e pritur. Sipas të dhënave zyrtare të Ministrisë së Bujqësisë, eksportet blegtorale në vlerë janë përgjysmuar […]

Kosova hap aplikimet per subvencionet ne bujqesi/ 53 mln euro ne dispozicion te fermereve

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka hapur thirrje për aplikim për fermerët, agro-përpunuesit dhe bizneset rurale për disa masa të Programit të Zhvillimit Rural 2020-21 dhe për të gjitha masat e Programit për Pagesat Direkte për vitin 2020, me një buxhet prej gjithsej 53 milion eurove. Këto dy programe kanë për qëllim mbështetjen […]

Nisin aplikimet per subvencionet ne bujqesi, sektoret qe perfitojne mbeshtetje

Prej ditës së djeshme kanë nisur aplikimet online për subvencionet në bujqësi për vitin 2020 përmes portalit E-Albania. Gjatë një vizite në një fermë që kultivon fidanë të bimëve dekorative dhe drurëve pyjorë në Cërrik, ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Bledi Çuçi, iu bëri thirrje fermerëve të aplikojnë për këto fonde deri më datë […]

Subvencionet per Bujqesine/ AZHBR hap ne 29 maj aplikimet per fermeret

Agjencia për Zhvillim Bujqësor dhe Rural do të hapë thirrjen nga data 29 maj deri në datën 19 qershor, për aplikime në Skemën Kombëtare 2020, nëpërmjet së cilës do të mbështetet edhe sektori i blegtorisë. AZHBR ka financuar nga fondi i Skemave Kombëtare ndër vite 31 100 projekte për tufa të matrikulluara, me një total […]

Subvencionet per bujqesine/ 70% e fondeve do te shkojne per blegtorine, aplikimet nisin brenda nje muaji

Fermerët do të nisin aplikimet brenda një muaji për të përfituar nga fondet që jep buxheti i shtetit si mbështetje për sektorin bujqësor përmes Skemës Kombëtare. Teksa ishte në Balldren të Lezhës, ku vizitoi një nga komplekset më të mëdha blegtorale në rajon që mbarështon rreth 400 lopë të racës brun-alpine, ministri i Bujqësisë dhe […]

Investigimi i New York Times: Subvencionet bujqesore te BE, ne disa vende i perfitojne njerezit e lidhur me pushtetin

Në kohën e komunizmit në fushat që shtriheshin për milje të tëra përreth qytetit të Csákvár, në perëndim të Budapestit, fshatarët mbillnin grurë dhe misër për qeverinë që ua kishte marrë e shtetëzuar tokën. Sot fëmijët e atyre fshatarëve punojnë për zotërit e rinj: një grup oligarkësh dhe politikanësh që e kanë marrë tokën përmes […]

Subvencionet per mbjelljen e ullinjve, Emrat e 691 aplikanteve fitues

Agjencia e Zhvillimit Bujqësor dhe Rural ka publikuar listen me emrat e fermereve  fitues te cilet kane aplikuar per te perfituar mbeshtetje financiare nga qeveria shqiptare per mbjelljen e ullinjve. Gjithashtu theksohet se jane 691 aplikime fituese per kete kategori si dhe aplikantet duhet te plotesojne dokumentacionin e nevojshem brenda dates 7 qershor ne te […]