Reklame:

Specialisti, Bujqesia ne sera ka nevoje per ndihma keshillimore nga Agronomet

Specialisti i kompanise Vegetal Export Besnik Sakajeva po vazhdon projektin e nisur per keshillimin e fermereve te cilet kryejne kultivime ne sera.
Sakajeva ka nje eksperience rreth 20 vjeçare ne fushen e bujqesise ne Itali, por ajo qe ai ka pare ne kete periudhe ne shqiperi e ka perballur me probleme te ndryshme qe fermeret hasin ne rritjen e bimeve.

Fermeret i kane kthyer fermat e tyre ne “kavje” eksperimentale qe farmacite bujqesore kryejne me ta.

Per çdo problem qe nje fermer ka askush nuk shkon ne serat e tij te shikoje bimen por thjesht i japin preparate te tjera, i japin plehra te tjera kimike te cilet perdoren ne sere ku shpesh here shkaterrojne token dhe ulin prodhimin dhe cilesine. Por nuk ka toke qe nuk rikthehet ne kushtet e duhura shprehet ai.

Specialisti Besnik Sakajeva ka folur edhe per kultivimin e trangullit Kornishon i cili eshte pjese e projektit me Vegetal Export ku fermeri asistohet ne çdo fase te kultivimit qe nga mbjellja e fidanit dhe deri ne vjeljen e frutit per te pasur nje rendiment dhe nje cilesi sa me te larte.
Per me teper ndiqni intervisten ne Agronews te specialistit.