Reklame:

Ja ushqimet qe kthehen ne kancerogjene, nese ngrohen!

Nese ngrohim nje ushqim disa here, ne i largojme vlera ushqyese. Por ka disa ushqime qe nese ngrohen, jo vetem i largohen vlerat ushqyese, por kthehen edhe ne kancerogjene.

Te tille jane:

PULA

Pula ka salmonele, per kete arsye sugjerohet qe te gatuhet shume mire. Proteina qe permban pula, ndryshon kur pula e ftohte nga frigoriferi, ngrohet per here te dyte. Ky fakt mund te shkaktojeprobleme me tretjen, keshtu qe nese mendoni qe nje pule do ta konsumoni disa here, sigurohuni qe e keni gatuar shume mire heren e pare.

PATATET

Patatet jane te nderlikuar. Ne qofte se patatja lihet te ftohet ne temperature ambienti, ne vend qe te futet menjehere ne frigorifer, temperaturat e ngrohta mund te nxisin rritjen e Clostridium botulinum (botulizmit), nje bakterie e rralle.

ORIZI

Orizi eshte nje ushqim qe zakonisht mbetet, por eshte nje ushqim nga i cili mund te helmoheni fare lehte nese e ringrohni. Kjo per faktin se orizi permban nje bakter qe shkakton helmim. Kur oriz gatuhet, kjo baktere mund te mbijetojne dhe nese lihet ne temperature ambienti, mund te shumefishohet dhe te shkaktoje helmim te tille si te vjella ose diarre.

VEZET

Vaza eshte nje ushqim i rrezikshem dhe kurrsesi nuk duhet ringrohur. Veza ka avantazhin qe mund te konsumohet edhe i ftohte, keshtu qe le te mbetet ashtu, kurrsesi mos e ringrohni.

KERPUDHAT

Kerpudhat duhet t’i konsumoni sapo t’i pergatisni, ky eshte rregulli i vjeter qe duhet respektuar. Nese i ringrohni, mund te helmoheni.

SPINAQI

Spinaqin kurre mos e lini per te nesermen, aq me teper ta ngrohni. Sidomos te spinaqi, materiet sheruese shnderrohen ne kancerogjene.