Reklame:

Jonxha po shkon drejt cmimit te misrit

Lufta ne Ukraine si dhe problemet ekonomike qe shoqeruan mbare globin sollen zhvendosje te vemendjes nga sektoret e tjere por jo me pak te rendesishem dhe u fokusuan ne lendet e pare dhe kryesisht shporten ushqimore si dhe lendet djegese.

Shumica e fermereve ne Europe u fokusuan ne mbjelljen e drithrave kete vit duke e lene ne harrese korrjen e barit. Problemi i permbytjeve ne brigjet e lumenjve, solli reduktim te sasise se barit ku dihet se sasia me e larte e prodhimit merret afer lumenjve, si dhe ndikoi dhe thatesira e tejzgjatur, per pasoje çmimi i barit po barazohet me drithin. Ne vendin tone 1 kg miser shitet me çmim 45 lek kg, ndersa jonxha po shitet me 30 lek kg. Te paret tane kur nuk siguronin barin qe ju nevojitej ne kullota nga thatesira, benin mullare me gjethe dushku per ti shpetuar te delet dhe dhite nga dimri i eger.