INSTAT: Fieri, qarku me falimentin më të madh të fermave të gjedhit me 2022

Numri i krerëve të gjedhit ka pësuar rënie të fortë në vitet e fundit, por në disa qarqe fermat blegtorale janë reduktuar me ritme më të larta. Në shkallë kombëtare numri i fermave bujqësore ra me mbi 8% me 2022, ndërsa ne Fier tkurrja ishte 34%. Qarku më numrin më të madhe të krerëve të gjedhit, me […]

Ftesë për ofertë/ Blerje dhe montim kënd lojrash për fëmijë

Organizata Horizont EU po zbaton në qytetin e Lushnjës projektin “Rinia si faktor ndryshimi në realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor 2 (ReLOaD2), i cili financohet nga Bashkimi Evropian dhe zbatohet nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP), duke mbështetur bashkitë në zhvillimin e […]

Pastertia ne ambientet e gjelberta perkthehet ne shendet me te mire per banoret!

Në datën 22 Qershor ora 8:30, në ambientet e bllokut të banimit të lagjes Gafurr Muco, Rajoni nr 4, u realizua vendosja e koshave metalike per mbeturinat të realizuar nga projekti “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi […]

RELOAD2/ Perfundon montimi i stolave te rinj ne lagjien “G. Muço”

Në datën 16 Qershor ora 8:00, në ambjentet e bllokut të banimit të lagjes Gafurr Muco, Rajoni nr 4, nisi vendosja e pjesës së dytë të stolave të realizuar nga projekti “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi […]

Mjedisi në sytë e fëmijëve dhe të rinjve të lagjes Gafurr Muço

Në datën 13 qershor ora 10:00 në ambjentet e bllokut të banimit të lagjes Gafurr Muço, Rajoni nr 4, u çel ekspozita “Mjedisi në sytë e fëmijëve dhe të rinjve të lagjes Gafurr Muco” pjesë e projektit “Rinia si faktor ndryshimi në realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në […]

Komuniteti faktor i rendesishem per mbrojtjen e investimeve publike

Horizont EU ne partneritet me Radio Lushnja u realizua emisioni Udhekryq ne kuader te projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” pjese e Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatuar nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në bashkëpunim me Bashkinë […]

Skemat Kombëtare kërkojnë më shumë para – Fondet e akorduara këtë vit, mbulojnë vetëm gjysmën e aplikimeve

Interesi i lartë i fermerëve për të përfituar nga Skemat Kombëtare në bujqësi vë në presion Ministrinë e Financave që të rrisë fondet për mbështetjen e kësaj kategori, me qëllim që të nxisë zhvillimin bujqësor dhe rural në vend. Referuar raportit të realizimit të buxhetit për 4 muajt e parë të vitit, të hartuar nga […]

Zarzavatet, produktet e qumështit dhe mishi kishin rritjen më të lartë të çmimeve në maj

Familjet shqiptare çojnë rreth 42% të shpenzimeve mujore për t’u ushqyer, shifër që është më e larta në Europë dhe shumë më tepër se mesatarja e Bashkimit Europian prej 13%. Si rrjedhojë, shtrenjtimi i ushqimeve rëndon shumë më tepër në buxhetin e një familjeje shqiptare sesa në atë të një familjeje në vendet e Bashkimit […]

Horizont EU perfundon oret edukative ne Gjimnazin “18 Tetori”

Në datën 29 maj ora 13:30 në ambjentet e shkollës se mesme “18 Tetori”, u realizua ora e 2-të përmbyllëse e edukimit e ndërgjegjësimit me nxënësit e klasës 10-të 4 të kësaj shkolle. 33 nxënës të pranishëm prej të cilëve 17 vajza dhe 16 djem u bëne me dije rreth ecurisë së projektit “Rinia si […]

ReLOaD2/Horizont EU vijon orët edukuese dhe ndërgjegjësuese me nxënësit në Lushnje

Në datë 26 maj ora 12:30 në ambjentet e shkollës se mesme “Jani Nushi”, u realizua ora përmbyllëse e edukimit e ndërgjegjësimit me nxënësit e klasës 10-të A të kësaj shkolle. 22 nxënës të pranishëm prej të cilëve 16 vajza dhe 6 djem u bëne me dije rreth projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin […]