Dëm rreth 1.2 mln dollarë, VOA: Mbi 365 hektarë me pisha u dogjën në zonën e mbrojtur të Pish Poro-Nartë

Zjarri i shtatorit të këtij viti në zonën e mbrojtur natyrore të Pishë Porosë, në Fier, ka djegur plotësisht një sipërfaqe pyjore me pisha prej 365, 78 hektarë e cila nuk mund të gjenerohet më në rrugë natyrore. Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura në përgjigje të një kërkese për informim të Zërit të Amerikës […]

Ekonomisë po i priten krahët!

Të ardhurat që buxheti arkëtoi nga tatim fitimi arritën një nivel rekord historik prej 48 miliardë lekësh, me një rritje me 34% me bazë vjetore. Në vlerë fitimet e sipërmarrjeve, nisur nga tatimi i paguar ishin rreth 318 miliardë lekë, ose 2.7 miliardë euro. Viti 2022 ishte më i miri historik për fitimet në vlerë […]

IPARD gjen 33.5 mln euro parregullsi në Shqipëri, sa 71% e abuzimeve në të gjithë Ballkanin

Parregullsitë e gjetura me fondet e Bashkimit Europian (BE) për bujqësinë në Shqipëri, të dhëna nga programet IPARD, përbëjnë një shumë prej 33,5 milionë eurosh, e cila është 2,5 herë me lartë se shuma prej 13 milionë euro që nuk është përdorur në mënyrë të rregullt nga 6 shtete të tjera në Ballkan të tilla […]

Ambasadori Brazilian vizite ne Kompanine ZDRAVA ne Lushnje

Interesi për zgjerimin e fushave të bashkëpunimit dhe përforcimit të lidhjeve mes biznesit në Shqiperi ka zbritur në Lushnjë për njohje dhe kontakte me pushtetin vendor dhe biznese të zonës Ambasadorin e Republikës së Brazilit në Shqipëri Sh.T. Z. João Tabajara de Oliveira Júnior. Pas takimit me kryetaren e bashkisë Lushnjë, zj Eriselda Sefa, Kompania […]

Ura te reja bashkepunimi ndermjet Bashkise Lushnje dhe Ambasades se Brazilit

Me datë 21 Nëntor 2023, Kryetarja e Bashkisë Lushnjë znj. Eriselda Sefa mirëpriti në një takim kortezie Ambasadorin e Republikës së Brazilit në Shqipëri Sh.T. Z. João Tabajara de Oliveira Júnior. Ky takim u zhvillua në kuadër të krijimit të urave të bashkëpunimit reciprok ndërmjet Bashkisë Lushnjë dhe Ambasadës së Brazilit në Tiranë. Takimi u […]

Kryenin gjueti ne zone te mbrojtur/Arrestohen 2 persona

Stafi i Administrates se Zonave te Mbrojtura Fier vijon punen me perkushtim maksimal per mbrojtjen e natyres ne territorin qe ka ne administrim. Rangesat e AdZM Fier kane arritur te neutralizojne me sukses plot 5 gjahtare ne muajt shtator – tetor (2 ne Divjake, 2 ne Fier dhe 1 ne Mallakaster). Rasti i fundit eshte […]

Analiza te tokes falas per fermeret!

Prodhimi i suksesshëm i fermës fillon me tokë të shëndetshme. Toka është një nga asetet më të rëndësishme të fermës. Çdo lloj toke ka vetitë e veta. Struktura e tokës nuk mund të ndryshohet, por fermerët gjithmonë mund të përmirësojnë cilësinë e tokës duke menaxhuar nivelet e lëndëve ushqyese dhe pH të tokës. Një nga faktorët më të […]

Fermeri Kosovar më i përkrahuri në rajon!

Qeveria e Kosoves i ka kushtuar nje rendesi te madhe bujqesise duke rritur mbeshtetjet dhe subvencionet per kete sektor. Në dy vite e gjysmë qeverisje, Kosova ka shënuar rekorde të të mbjellave që prej pasluftës. Në krahasim me dy vite më parë, sipërfaqet e të mbjellave me drithëra janë rritur për gati 2/3. Sepse përkrahjen […]

Promovimi e Rimëkëmbjes së Gjelbër në Sektorin e Pyjeve

Në vazhdim të aktiviteteve në kuadër të projektit “Promovimi i rimëkëmbjes së gjelbër në sektorin e pyjeve në Shqipëri” mbështetur nga UNDP Albania, përfaqësues nga Agjencia Kombëtare e Pyjeve, Fakulteti i Shkencave Pyjore dhe ekspertë ndërkombëtarë, demonstruan në terren shembuj të trajtimit të grumbujve pyjorë të ahut. Menaxhimi i pyjeve të ahut sa më afër natyralitetit të […]

“Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”/HEU takim me nxenesit ne Allkaj

Në datën 11 tetor ora 11:00 në ambjentet e Shkollës “Allkaj” u bë prezantimi i projektit “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”, projekt i financuar nga  Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile (AMSHC). Në takim merrnin pjesë nxënës të klasave te 10-ta, 11-ta dhe 12 […]