Ndryshimet klimatike disfavorizojne kultivimin e dritherave, por stimulojne perimet te hershme

Ndryshimet klimatike janë shndërruar në sfide për ekonominë e mbarë globit, por për bujqësinë ndryshimet janë më të mprehta. Climate Change njoftoi se Shqipëria do të ndeshët me këto vështirësi deri në vitin 2025. Analiza tregon se, ngrohja e klimës nuk është shumë favorizuese për prodhimin e grurit në Shqipëri, pasi zakonisht kjo kulturë kërkon […]

Vetite e dritherave integrale

Gruri integral rrit imunitetin, pershpejton rritjen dhe zhvillimin e organizmit, eshte efikas kunder lodhjes dhe rregullon tretjen, sheron alergjine si dhe eshte i dobishem te semundjet e zemres. Gruri permban proteina deri ne 70%, kurse sasia e yndyrave dhe karbohidrateve eshte simbolike. Tretet lehte dhe asimilohet shpejt, prandaj iu preferohet sportisteve dhe femijeve. Vetite sheruese […]