Si duhet krasitur pema e ullirit?

Degët e pemës së ullirit duhen krasitur në mënyrë që pema të prodhojë më shumë ullinj. Për këtë përdoren gërshërë për krasitje të cilat dizinfektohen paraprakisht në mënyrë që të mos i transmetohet pemës ndonjë sëmundje. Ulliri kërkon shumë diell. Dhe sa më tepër që të krasitet, aq më i madh do të jetë prodhimi […]

Çaji me gjethet e ullirit

Jo më kot, ulliri është cilësuar si një ndër bimët mrekulluese. Gjethet e ullirit dhe lëvoret e degëve përmbajnë taninë dhe kanë shije të hidhur. Ato kanë veti rrudhëse, tonike dhe antipiretike. Përdoren me rezultate shumë të mira kundër arteriosklerozës, tensionit të lartë të gjakut dhe në rastet e sëmundjeve me temperaturë. Ato kanë veti direkte dhe pakësojnë […]