EFSA: Kafazet e rritjes se lepujve demtojne mirqenien e tyre

Mirëqenia e lepujve të rritur të mbajtur në sistemet e zakonshme të kafazit është më e keqe se ajo e atyre që janë vendosur në sisteme të tjera të përdorura në BE, ky eshte rezultati i nje studimi te EFSA. Çeshtja kryesore e mirëqenies që ata përjetojnë është lëvizja e kufizuar. Gjetjet janë pjesë e […]

Gjobe deri ne 500 mije leke per ata qe demtojne pyjet

Të gjithë ata që dëmtojnë, presin apo shfrytëzojnë pa kriter pyjet do të hasen me masa administrative më të rënda. Masa do të merren edhe ndaj administratës së ngarkuar me detyrën e kujdesit ndaj fondit pyjor por që nuk e ushtron siç duhet këtë detyrim. Nje projektligj i ri “Për pyjet”, nxjerrë për konsultim me […]

Studimi i ANSES: Dritat LED demtojne rende shikimin

Dritat LED mund të dëmtojnë përgjithmonë retinën e syrit dhe të shqetësojnë ritmet e gjumit natyror, bëri me dije shefi i Kujdesit Shëndetësor të drejtuar nga qeveria franceze. Agjencia Franceze për Ushqimin, Mjedisin dhe Shëndetin dhe Sigurinë Profesionale (ANSES) paralajmëroi se dritat e fuqishme LED janë ‘foto-toksike’. Në një raport prej 400 faqesh, ajo paralajmëroi […]

Raporti i OKB: Njerezit po demtojne boten natyrore

Sipas një raporti të Kombeve të Bashkuara, njerëzit po dëmtojnë botën natyrore dhe se ndërsa ka kohë për të rregulluar problemin, kjo do të kërkonte ndryshime transformuese. Raporti i publikuar të hënën mbështetet në punën e 450 studiuesve nga dhjetra vende dhe paralajmëron se një milion bimë, insekte dhe specie të botës shtazore janë në […]

Çertifikimi i guidave turistike – Gjoba per udherrefyesit pa çertifikate, demtojne turizmin

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit nuk do të lejoj ushtrimin e guidave turistike të palicensuara në territorin shqiptar. Në një interpelancë me përfaqësues të  udhërrëfyesve turistik Ministri i Turizmit, Blendi Klosi bëri të ditur se duke filluar që prej këtij viti  do të ushtrohen kontrolle nga inspektor të posaçëm  në bashkëpunim me  bashkitë dhe policinë […]

Pse qeverite e Ballkanit demtojne ambjentin per HEC-et

Në Parlamentin Evropian u mblodhën për të kërkuar mbështetje për mbrojtjen e lumenjve aktivistë nga i gjithë Ballkani. Në mbështetje të grupit të së Majtës Evropiane dhe të së Gjelbrës Nordike në Parlamentin Evropian, të enjten (07.03) në Bruksel u mblodhën për të kërkuar mbështetje për agjendën e tyre aktivistë për mbrojtjen e lumenjve nga […]

Afrika e Jugut, temperaturat demtojne kulturat e drithrave

Korrja e misrit në Afrikën e Jugut mundet te bjerë 16 për qind këtë vit. Niveli më i ultet që nga viti 2015-16, pas mbjelljeve te vonuara, motit të thatë dhe të korrave të dëmtuara. Sipas Bloomberg fermerët ndoshta do të prodhojnë 10.51 milion ton misër në sezonin 2018-19, Lusani Ndou , një statistikant i lartë në Komitetin e Vlerësimeve […]