Abuzuan me subvencionet ne bujqesi/Arrestohen 31 persona, mes tyre 12 zyrtare

Me urdhër të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës, Policia e Kosovës, përkatësisht hetuesit policorë të Drejtorisë për Hetimin e Krimeve Ekonomike, kanë realizuar një aksion i cili është vazhdim i aksioneve të mëhershme për rastin “Subvencioni 2021”, në disa komuna të ndryshme të vendit. Prokuroria Speciale ka njoftuar se nga ky aksion janë ndaluar […]

Qeset plastike/ Rrezik i vazhdueshem per konsumatorin dhe mjedisin, perse po deshton eleminimi tyre?

Në tregjet e fruta-perimeve nuk është e vështirë të blesh me qese plastike. Madje për të shitur mallin e tyre janë tregtarët të cilët e ofrojnë falas atë. Ndonëse në qarkullim janë hedhur edhe qese të riciklueshme, sërish konsumatori haset edhe me plastikën e vjetër. Jo pak herë institucioni i Ministrisë së Mjedisit ka ndërmarr […]

Demokratet Lushnjare neser votojne kandidatet e tyre per deputet!

Partia Demokratike dega Lushnje ka publikuar listen e 14 kandidateve per deputete te cilet do ti nenshtrohen procesit te votimit nga anetaresia. Kryetari i saj Sajmir Korreshi ka publikuar udhezimet per kete proces dhe gjithçka duhet te dine anetaret e PD-se. Lista eshte interesante dhe ka frymemarrje me elemente te rinj. Me vendim te Komisionit […]

EFSA: Kafazet e rritjes se lepujve demtojne mirqenien e tyre

Mirëqenia e lepujve të rritur të mbajtur në sistemet e zakonshme të kafazit është më e keqe se ajo e atyre që janë vendosur në sisteme të tjera të përdorura në BE, ky eshte rezultati i nje studimi te EFSA. Çeshtja kryesore e mirëqenies që ata përjetojnë është lëvizja e kufizuar. Gjetjet janë pjesë e […]

Elementet ushqimore dhe roli fiziologjik i tyre tek pemet frutore

Fale sistemit rrenjor mjaft te zhvilluar dhe shumë te afte per te marrë ujin dhe lendet ushqimore nga thellesite e tokes, bimet e pemeve frutore duken sikur nuk kanë kerkesa te dukshme per lendet ushqimore. Por ku vihet ne kushtet e një kultivimi intensiv me qëllim marrjen e rendimenteve te larta ne prodhimin e frutave […]

Fermeret japin alternativen e tyre kunder plastikes

Në korrjen e tyre të parë, Yves dhe Gaëlle Debroc kanë prodhuar një milion pipa kashte për pirje, të gjitha te biodegradueshme, të ripërdorshme dhe rezistente si ndaj të ftohtit ashtu edhe ndaj nxehtësise. Yves është duke punuar nga një siperfaqe toke prej vetëm gjysem hektari, duke përdorur thekër organike për të bërë alternativen e […]