Semundje te bimeve te cilat kane ndryshuar historine ne bujqesi!

Që nga zanafilla e prodhimta risë bujqësore njeriu është ballafaquar me organizma të ndryshëm dëmtues midis të cilëve hyjnë edhe shkaktuesit e sëmundjeve te bimët. Sot nuk ka asnjë bimë e cila nuk është sulmuar nga të paktën një sëmundja. Vlerësohet se humbjet në prodhimtarinë bimore nga organizmat e dëmshëm (dëmtues, sëmundje, barëra të këqija […]

24 Marsi para 20 vjetesh, ndryshoi historine e Kosoves

Bombardimet ajrore të NATO-s më 24 mars 1999 kundër gjenocidit serb ndaj popullatës shqiptare, ndryshuan historinë e Kosovës. Kjo fushatë bombarduese, pas 78 ditëve, bëri që Serbia, me ushtri dhe polici të saj të ikte kokulur nga Kosova për masakrat, dëbimet masive dhe dhunimeve që kishte kryer. Pas tragjedisë që shkaktoi në Bosnjë e Hercegovinë, […]