Rinia e do dhe e mbron mjedisin/Vijojne oret edukative me nxenesit e shkolles “Skender Libohova”

Në dt 24 maj ora 13:30 në ambjentet e shkollës 9-te vjecare “Skender Libohova”, u realizua ora e dyte e edukimit e ndergjegjesimit me nxenesit e kl 6-te B te kesaj shkolle. 27 nxenes te pranishem prej te cileve 14 vajza dhe 13 djem u bëne me dije rreth projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne […]

DW/ A te mbron hashashi nga Corona?

Studiues kanadezë pretendojnë, se hashashi si bimë shëruese me gjasë të mbron edhe nga Corona. Rezutatet e tyre janë pjesë e një studimi për përdorimin e “cannabis” në trajtimin e kancerit dhe sëmundjes Morbus Crohn. Në luftën për gjetjen e një vaksine apo ilaçi kundër virusit SARS-CoV-2, studiuesit nuk ndjekin vetëm rrugë tradicionale. Ata kanë […]

DW: Ç’na mbron nga korona, behet problem per mjedisin

Dorezat plastike, maskat apo mjete të tjera që përdoren për t’u mbrojtur nga Covid 19, përfundojnë në det dhe sjellin rreziqe për mjedisin dhe kafshët. Në përpjekje për t’u mbrojtur nga virusi Corona shumë njerëz përdorin doreza plastike, piceta të lagura dhe shishe me dezinfektues. Dhe shumica e tyre i hedhin ato në rrugë, parqe […]

AREB mbron produktet vendore, ambasadori Serb vizite ne Myzeqe

Rritja e cilesise se prodhimeve vendase ne bashkite Lushnje e Divjake ka rritur edhe interesin e vendeve te rajonit per keto produkte. Menyra e rritjes, shtimi i sasise dhe siguria ne rritje e menyres se trajtimit te bimeve kane shtuar kerkesat per produktet e Myzeqese edhe ne Serbi. Ambasadori serb në Tiranë, Miroljub Zariç si […]

Hudhra mbron shendetin tuaj

Vaji i hudhres mbron zemren tuaj nga demtimet. Kjo substance e quajtur alicine, qe gjendet ne kete bime sheruese, nderlidhet me shendetin e sistemit kardiovaskular. Ne baze te studimit te fundit, vaji i hudhres mbron zemren, pasi qe te kete pesuar sulm apo pasi te jete operuar. Hudhra vjen ne kontakt me sistemin kardiovaskular, duke […]

Vaji i ullirit mbron cilesine mishit dhe produkteve

Ne studim e fundit, shkencetaret kane zbuluar se antioksiduesit e grupit te polifenoleve, te cilat jane pjese te vajit te ullirit, mbrojne cilesite e mishit dhe produkteve te tjera. Ka efekte pozitive dhe veprime parandaluese te ullinjve dhe vajit te ullirit, shkencetaret Australiane dhe Argjentinas, pas nje studimi te perbashket, listes ju eshte shtuar edhe nje […]