150 organizata, leter Kryeministrit Rama – “Ndaloni projektet e HEC-eve ne Vjose”

Në Ditën Botërore të Lumenjve 150 organizata kombëtare dhe ndërkombëtare mjedisore i kërkuan qeverisë shqiptare mbrojtjen e Lumit Vjosa nga digat e hidrocentraleve. Në një Letër drejtuar Kryemistrit shqiptar Edi Rama organizatat shprehen se “zhvillimi i hidrocentraleve në Vjosë vazhdon të mbështetet nga Qeveria Shqiptare pavarësisht gjithë gjetjeve shkencore që konfirmojnë vlerën e ruajtjes së […]

Grumbullues, eksportues, tregtarë dhe agropërpunues të fruta perimeve, letër kabinetit Rama.

Grumbullues, eksportues, tregtarë dhe agropërpunues të fruta perimeve, letër kabinetit Rama.

Ditën e djeshme, nisur nga shqetësimet e grupeve të ndryshme të interesit për çështjen e TVSH-së së produkteve bujqësore, u zhvillua një takim me grumbulluesit e fruta perimeve, eksportues, tregtarë me shumicë dhe agropërpunues të rretheve Berat, Fier dhe Lushnjë. Takimi u thirr ne formë konsulence nga Partia Agrare Ambjentaliste  pas shumë diskutimesh e konsultimesh […]