Masat per Covid- 19: Subjektet tregtare ushqimore e te barnave, me shumice, duhet te mbajne rezerva per tre muaj

Qeveria ka marrë në mbrëmje, krahas shpalljes së gjendjes së fatkeqësisë natyrore edhe disa masa të tjera shtesë që i detyrojnë bizneset që tregtojnë produkte ushqimore dhe barna, me shumicë, të mbajnë rezerva për tre muaj. Përndryshe do të marin gjoba prej 5 milionë lekësh dhe do të përjashtohen nga tenderat për 3 vjet. Vendimi […]

Lufta tregtare SHBA – BE/ Spanja pritet te marre goditjen me te rende

Shtetet e Bashkuara planifikojnë të vendosin tarifa ndëshkuese ndaj mallrave të Bashkimit Europian, tarifa që pritet të kenë ndikim negativ të vendet anëtare, kryesisht Spanjën.  Kjo lëvizje, që u mundësua nga Organizata Botërore Tregtare,  ka përkeqësuar marrëdhëniet përmes Oqeanit Atlantik.   Organizata Botërore e Tregtisë deklaroi  më 2 Tetor se Shtete e Bashkuara mund të vendosin […]

Kosova mpreh shpaten ndaj Shqiperise, lufta e dyte tregtare nis me 1 korrik

https://www.monitor.al/multimedia/video/2019_06_09-kosova.mp4 Nëse qeveria e Shqipërisë, deri më datën 1 korrik 2018, nuk heq masat e përkohshme tarifore ndaj importeve të Kosovës, konkretisht ndaj patates, birrës, qepës dhe gjithashtu të lehtësojë pagesat nga tarifa e skanimit dhe Rrugës së Kombit, dhe disa certifikuara fitosanitare, Kosova do t’i kthehet reciprocitetit, duke rritur kostot ndaj eksporteve të Shqipërisë […]

Geshtenjat, mjalti, boronica dhe dhia e malesise regjistrohen si marka tregtare Shqiptare

Disa prodhime dhe raca të bagëtive kryesisht në malësitë e Shqipërisë  janë regjistruar si marka tregtare tashmë. Sipas Drejtorisë së Përgjithshme të Markave dhe Patentave Mjalti i Malësisë së Madhe, Mjalti i Gështenjës së Tropojës, Mjalti i Gështenjës së Malësisë së Madhe, Boronica e Bjeshkëve të Tropojës, Boronica e Bjeshkëve Kuksiane janë regjistruar si patenta […]

Misri mund të jetë fituesi i marrëveshjes tregtare të SHBA-Kinës

Ndërsa bisedimet tregtare vazhdojnë midis SHBA dhe Kinës, shpresat për një marrëveshje midis dy vendeve kanë vazhduar të nxisin tregjet. Presidenti Donald Trump tha se do të konsideronte një zgjatje të bisedimeve deri në mars apo prill, në një përpjekje për të përfunduar një marrëveshje. Ndërsa farerat vazhdojnë të shohin ndryshimin e vlerës së tyre […]

Grumbullues, eksportues, tregtarë dhe agropërpunues të fruta perimeve, letër kabinetit Rama.

Grumbullues, eksportues, tregtarë dhe agropërpunues të fruta perimeve, letër kabinetit Rama.

Ditën e djeshme, nisur nga shqetësimet e grupeve të ndryshme të interesit për çështjen e TVSH-së së produkteve bujqësore, u zhvillua një takim me grumbulluesit e fruta perimeve, eksportues, tregtarë me shumicë dhe agropërpunues të rretheve Berat, Fier dhe Lushnjë. Takimi u thirr ne formë konsulence nga Partia Agrare Ambjentaliste  pas shumë diskutimesh e konsultimesh […]