“Pema e bukes” – Ndryshimet klimatike sjellin ‘ushqimin e se ardhmes’ nga ky frut alternativ!

Ndoshta nuk e keni vënë re mes fluksit të lajmeve të këqija që lidhen me pasojat e tanishme dhe të ardhshme të ndryshimit të klimës, por një nga efektet e mundshme afatmesme të rritjes së temperaturave globale mund të jetë zhdukja, ose të paktën një ulje e ndjeshme e vëllimit të disa kulturave tradicionale: grurë, […]

Erald Shulla, brezi i ri qe do te sjelli ndryshimin

Pas 23 vitesh rikthehet serish i ftuar i gazetarit Shkelqim Bylykbashi. Ka nje te vecante e qe shoqerohet me histori mediatike ne jeten e tij. Eraldi eshte nder te intervistuarit e pare te bera po nga gazetari Bylykbashi ne marsin e larget te vitit te mbrapshte 1997. Sapo ishte krijuar TV 4plus dhe intervista kishte […]

26% e familjeve shqiptare te varura nga te ardhurat qe sjellin emigrantet

1 në 4 familje shqiptare përfitojnë të ardhura nga emigrantët, para që janë burimi i vetëm i jetesës për pjesën dërrmuese të tyre. Janë gjithsej 220 mijë familje që jetojnë me këto të ardhura, në pamundësi të një burimi tjetër. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë zbulojnë se 1/3 e remitancave përdoren për shpenzime bazë, […]

Perfitimet e shumta qe i sjellin shendetit gjethet e rrushit

Gjethet e rrushit janë pjesë e pamohueshme e gatimeve më të shijshme mesdhetare. Ato janë tepër popullore në Shqipëri sidomos për dashamirësit e japrakut ose dollmave. Por gjethet e rrushit kanë edhe përdorime të tjera mirëbërëse. Këto gjethe janë të pasura me vitamina dhe minerale. Ato i gjejmë të paketuara në enë të ndryshme, por […]