Reklame:

Problemet me fidanet, pasoja te medha per fermeret

Problemet e shumta te shfaqura kete vit me rritjen e fidandit nga firma te ndryshme po kalojne ne heshtje. Por pasojat tek fermeret jane teper te medha si ne vonesen e daljes se prodhimit ne treg por edhe ne semundje te ndryshme qe ato kane shfaqur ne rritjen e bimes.
Per te kompensuar fermeret flitet shume pak per mos te thene aspak, fitimi i munguar i shkaktuar as qe diskutohet. Ne keto situata fermereve po ju shtohet kosto dhe si dhe i pakesohet fitimi duke dale ne treg me vonese e si pasoje me çmime me te ulta.
Dike Sakollari sipermarres i kesaj fushe me firmen A. E. I. per rritjen e fidaneve eshte nder te vetmit i cili nuk ka pasur probleme me rritjen e fidaneve. Ai shpjegon se ka disa faktore qe mund te kene ndikuar si, farerat hibride te pa testuara dhe neglizhenca e firmave ne rritjen e fidanit.