Reklame:

Pjeshka kunder dhimbjeve te barkut

Ky lloj fryti rekomandohet te perdoret kryesisht i fresket ose leng frutash.

Ato kane vlera te larta ushqyese e kuruese; permbajne rreth 10% sheqerna, acide organike, pektine, vitamine C dhe R me shumice, sasi te pakta provitamine A, vitamine B1, B2, PP, kripera minerale, lende aromatike etj.

Lulet e pjeshkes kane veti tonike dhe rrudhese dhe perdoren ne forme çaji. Lulet e thara e te kthyera ne forme pluhuri, rekomandohen kunder kolitit, dhimbjeve te barkut, rrjedhjes se te bardhave, kunder hemorragjive dhe hemorroideve.

KURON:
1-Kolitin
2-Dhimbjet e barkut
3-Hemorragjite
4-Hemorroidet
Si pergatitet çaji:

Çaji pergatitet duke marre 50-70 grame levore degesh, te cilat zihen ne 200 ml. uje, gjersa te mbetet gjysma e sasise se ujit. Lengu i frutave dhe vete frutat e pjeshkes kane veti te mira tonike, jane freskuese, shuajne etjen dhe hapin oreksin.

Ato bejne mire ne melçi dhe ndihmojne ne forcimin e elementeve te reja te gjakut.
Gjethet e pjeshkes perdoren ne ndalimin e rrjedhjes se gjakut nga plaget. Ne kete rast keshillohet te merren nje sasi gjethe pjeshke dhe pasi pastrohen, shtypen bashke me kripe dhe vendosen mbi plage.