Ermal Sefa refuzon manditin e deputetit per qarkun Fier

Vazhdon refuzimi i mandatit nga lista e deputeteve te qarkut Fier i demokrateve lushnjare. Ermal Sefa e ka refuzuar prerazi marrjen e mandatit te deputetit. Ja si shprehet ai pas refuzimit: Së pari, e refuzoj sot mandatin e deputetit, duke dëshmuar kështu kauzën e drejtë të opozitës së bashkuar përballë një kryeministri bajat e të […]

Klement Çela dhe Fisnik Qosja refuzojne KQZ-ne per mandatin e deputetit nga listat e PD

Vazhdon te refuzohet propozimi i KQZ per marjen e mandatit te deputetit nga lista e kandidateve te PD qarku Fier. Dy kandidatë të tjerë të PD refuzuan sot ftesat e KQZ duke e çuar në 102 numrin e refuzuesve. Klement Çela, i listës shumëmërore të Qarkut Fier dhe Fisnik Qosja i listës së Qarkut të […]

Grumbullues, eksportues, tregtarë dhe agropërpunues të fruta perimeve, letër kabinetit Rama.

Grumbullues, eksportues, tregtarë dhe agropërpunues të fruta perimeve, letër kabinetit Rama.

Ditën e djeshme, nisur nga shqetësimet e grupeve të ndryshme të interesit për çështjen e TVSH-së së produkteve bujqësore, u zhvillua një takim me grumbulluesit e fruta perimeve, eksportues, tregtarë me shumicë dhe agropërpunues të rretheve Berat, Fier dhe Lushnjë. Takimi u thirr ne formë konsulence nga Partia Agrare Ambjentaliste  pas shumë diskutimesh e konsultimesh […]

Fermerë, grumbullues dhe agropërpunues deklaratë kryeministrit!

Fermerë, grumbullues dhe agropërpunues deklaratë kryeministrit!

Partia Agrare Ambientaliste mblodhi sot një  grup fermerësh, agropërpunues, exportues dhe grumbullues të produkteve bujqësore. Ndryshimet në paketën fiskale 2019 lidhur me TVSH-në penalizojnë exportin dhe favorizojne produktet e huaja në çdo aspekt duke vënë në pozita të vështira prodhuesit vendas dhe fermerët.  Agron Duka kr I PAA u ka kerkuar pjesëmarrësve ne takim të […]

Agropërpunimi në kolaps nga paketa fiskale.

Agropërpunimi në kolaps nga paketa fiskale.

Siguria e ushqimeve si çdo hallke tjeter eshte vendosuar ne nje udhekryq nga ndryshimi  i paketes se re fiskale apo sic quhet ndryshimi i tvsh-se. Pikenisje e kesaj hallke ka qene ndryshimi i tvsh-se  per gjithe zinxhirin e kompensimit nga fermeri tek perpunuesi. Qumeshti meret ta zeme 50 leke lit nga fermeri. Fermeri firmos nje autofature […]

PAA reagon per ndryshimet ne paketen fiskale.

Situata e krijuar nga ndryshimi i paketes fiskale si dhe paqartesite e ligjit mbi menyren e aplikimit apo te zbatimit ne praktike dhe ne vecanti mungesa e transparences si dhe konsultimeve publike apo me grupet e interest ka bere qe te shqetesohen te gjithe operatoret qe ne focus te tyre kane bujqesine. Nuk mbeten jashte vemendjes edhe partite politike. Partia Agrare Ambientaliste e ka kapur kete situater dhe ka ftuar te gjithe te interesuarit dhe ata qe preken rende nga ky ligj, agroperpunuesit ne pergjithesi dhe fabrikat e perpunimit te qumeshtit ne vecanti qe ti bashkohen nismes se saj per te diskutuar mbi qendrimin qe do te mbahet ndaj ndryshimeve qe i jane bere paketes te re fiskale! Te dashur miq, Ndryshimet në Paketën Fiskale të vitit 2019, të cilat ulin kompensimin e TVSH-së nga 20 në 6% kanë sjellë shqetësime në sektorin e agropërpunimit, agroindustrisë dhe agroturizmit, pasi TVSH e pagueshme tashmë rezulton rreth 3 herë më e lartë. Për të diskutuar mbi rreziqet që cenojnë sektorët e agroturizmit, agropërpunimit dhe agroindustrisë si dhe alternativat e mundshme, PAA do të organizojë një tryezë të rrumbullakët me grupet e interest të prekura nga kjomasë. Takimi do të zhvillohet të premten, 25/01, ora 11:00, në Lushnje. Ju mirëpresim! Partia Agrare Ambientaliste Dega Lushnje

 Situata e krijuar nga ndryshimi i paketes fiskale si dhe paqartesite e ligjit mbi menyren e aplikimit apo te zbatimit ne praktike dhe ne vecanti mungesa e transparences si dhe konsultimeve publike apo me grupet e interesit ka bere qe te shqetesohen te gjithe operatoret qe ne fokus te tyre kane bujqesine. Nuk mbeten jashte […]

SKEMA E KOMPENSIMIT TË PRODHUESVE BUJQËSORË

SKEMA E KOMPENSIMIT TË PRODHUESVE BUJQËSORË

Ndryshimi i mases se kompensimit nga 20% ne 6% per fermeret dhe grumbulluesit ka sjelle nje çrregullim dhe frenim te tregut veçanerisht per grumbulluesit.  Nuk mbeten jashte kesaj vorbulle paqartesish edhe tregetaret e inputeve bujqesore per shkak te mungeses se akteve nenligjore ne rastin me te mire, por edhe te komplikimit te kesaj skeme dhe […]

Unaza Bujqesore e Myzeqese, lehtesim per fermeret e zones.

Unaza Bujqesore e Myzeqese, lehtesim per fermeret e zones.

Me gjatesi 11 km dhe me financim te Qeverise Shqiptare ka filluar puna per rikonstruksionin e segmentit rrugor Imesht – Ngurrez – Fier i Ri, Kashtbardhe – Qerret – Kadiaj –Saver. Ky segment konsiderohet si nje aks i rendesishem qe lidh gjithe fshatrat e pellgut te Myzeqese te krahut te majte te autostrades Lushnje – […]

Plastmasi mer tatim ekstra 35 – 42 leke kg.

Plastmasi mer tatim ekstra 35 – 42 leke kg

Një vendim i qeverisë Shqiptare me qëllim mbrojtjen e mjedisit ka penalizuar fermerët me një ngritje të vlerës së mallit që zë një peshë jo të vogël në listën e shpenzimeveqe ka një fermer. Për një kg plastmas në doganë cdo tregëtar importues paguan 35 leke më tepër si taksë për mbrojtjen e mjedisit e […]