Ushqime shtazore apo bimore!

Në Irlandë, industria e tregëtimit të produkteve bimore është vënë në një sfidë nga Shoqata e Kombëtare e Deleve. Tesco dhe Asda, dy gjigandët e supermarketeve britanike, kanë rritur politikat e tyre për përdorimin e ushqimeve me bazë bimore duke thënë se njerëzit duhet t’i shmangen prodhimet shtazore. Këto deklarata dhe ky mbullim që i […]

Kosove: Bien prodhimet bimore dhe blegtorale

Prodhimet bimore dhe blegtorale për vitin 2018 krahasuar me vitin 2017 ka shënuar rënie për 2.6 për qind, thuhet në raportin  “Llogaritë Ekonomike në Bujqësi” të publikuar nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) për vitin 2018 Sipas ASK-së në vitin 2018, prodhimet bimore kanë shënuar rënie për (-3.8%), krahasuar me vitin 2017. Rënia në vlerën […]