Ushqime shtazore apo bimore!

Në Irlandë, industria e tregëtimit të produkteve bimore është vënë në një sfidë nga Shoqata e Kombëtare e Deleve. Tesco dhe Asda, dy gjigandët e supermarketeve britanike, kanë rritur politikat e tyre për përdorimin e ushqimeve me bazë bimore duke thënë se njerëzit duhet t’i shmangen prodhimet shtazore. Këto deklarata dhe ky mbullim që i […]

Eksportet ne BE/ Kosova permbush standardet per produktet me origjine shtazore

Sot datë 09 qershor 2020 në gazetën zyrtare të  Bashkimit Evropian L 220/5, është publikuar vendimi për përfshirjen e Kosovës në listën e vendeve të treta me të drejt eksporti për produktet ushqimore me origjinë shtazore në vendet e Bashkimit Evropian. Duke marrë parasysh Traktatin për Funksionimin e Bashkimit Evropian, Direktivën e Këshillit 2002/99/EC të […]