Pergjegjesia ne ndryshimet klimatike – Shqiperia djeg 7 mln meter kub gaz ne vit

Djegia e gazit natyror në procesin e nxjerrjes së naftës është një ndër shkaktarët kryesorë të ndryshimeve klimatike. Të dhënat e publikuara së fundmi nga Banka Botërore tregojnë përgjegjësinë e shteteve të ndryshme të botës në një prej dëmeve më të mëdha që po i bëhet planetit dhe njerëzimit. Të dhënat klasifikojnë edhe Shqipërinë, ndërkohë […]

Bujqesia organike ndalon ndryshimet klimatike

Tokat afatgjata të kultivuara në mënyrë organike emetojnë 40 për qind më pak gazra serrë për hektarë sesa toka e kultivuar në mënyrë konvencionale apo intensive. Sasia e gazit të emetuar është gjithashtu më e ulët për ton të prodhimit ose – në rastin e kultivimit të misrit – i barabartë. Ky është rezultat i një studimi […]

Burimet e ujit të freskët në SHBA mund të tkurren për shkak të ndryshimeve klimatike

Presionet e ndryshimeve klimatike dhe rritja e popullsisë mund të shkaktojnë mungesen uji në shumicën e Shteteve të Bashkuara, tha të enjten hulumtimi paraprak i mbështetur nga qeveria. Një numër shkencëtarësh deklaruan në revistën “Earth’s Future”, se deri në vitin 2000 jane thare më shumë se 96 pellgje uji nga 204 që furnizojnë pjesën më […]