“Ndryshimet klimatike” kryesojne axhenden ekonomike te Europes per 2020

Lista e gjatë dhe në rritje e qëllimeve të pazgjidhura të klimës në Gjermani janë ndër prioritetet kryesore në axhendën e qeverisë këtë vit dhe kërcënojnë të dëmtojnë trashëgiminë e Kancelares Angela Merkel nëse lihen të paplotësuara. Në një fjalim të Vitit të Ri, Merkel tha se ajo e di se ka ende mangësi në […]

Ndryshimet klimatike po rrisin rrezikshmerine e alpinizmit!

Pothuajse kudo në botë, alpinizmi në lartësi të mëdha është një aktivitet gjithnjë e më i rrezikshëm për shkak të ndryshimit të klimës. Alarmi nuk vjen nga udhëzuesit alpinë, as nga alpinistët e niveleve të ndryshme, por nga ekspertë dhe shkencëtarë që të gjithë duhet t’i dëgjojnë. Rrëshqitjet e tokës dhe ortekët po bëhen gjithnjë […]

“Lufta” per ndryshimet klimatike ne BE, ne rrezik nga ana financiare!

Lufta kundër ndryshimit të klimës përfshin më shumë sesa turbina të forta me erë dhe makina sportive elektrike me shkëlqim. Lufta përfshin gjithashtu duke atë të rregullave financiare. Bashkimi Evropian po zbaton qëllime mjedisore në standarde për bankat, menaxherët e parave dhe siguruesit, me shpresën që të drejtojë triliona euro për të financuar një rishikim […]

Ndryshimet klimatike kryesojne listen e shqetesimeve per Gjeneraten Z

Ndryshimet klimatike janë një nga çështjet më të shpejta për Gjeneratën Z, sipas një studimi nga Amnesty International. Ky studim përkon me Ditën e të Drejtave të Njeriut, sondazhi Ipsos-MORI morri në pyetje më shumë se 10,000 njerëz të moshës 18 deri në 25 vjeç në të gjashtë kontinentet e banuara në ato që i […]

FAO: Ndryshimet klimatike po rrisin perdorimin e teknologjise ne bujqesi

Ndryshimi i klimës është një nga kërcënimet më të mëdha me të cilat përballemi. Fatkeqësitë natyrore dhe ngjarjet ekstreme të motit po e bëjnë më të vështirë rritjen e të lashtave, rritjen e kafshëve dhe fitimin e jetesës siç kemi bërë në të kaluarën, dhe zonat rurale në të gjithë botën po i ndjejnë efektet […]

Nje balene vlen sa mijera peme ne luften kunder ndryshimeve klimatike

Aktivistët e klimës do të ishin më mirë të përpiqeshin të shpëtonin balenat sesa të mbjellin pemë, nëse do të duhej të zgjidhnin midis këtyre opsioneve, sipas një raporti të botuar nga Fondi Monetar Ndërkombëtar. Balenat janë titanët e kapjes së karbonit në botën e kafshëve, duke thithur mesatarisht 33 ton CO2 secila gjatë gjithë […]

FMN: ”Nese doni te mbani nen kontroll ndryshimet klimatike, kujdesuni per balenat”

Aktivistët e klimës do të ishin më mirë të përpiqeshin të shpëtonin balenat sesa të mbjellin pemë nëse do të duhej të zgjidhnin midis këtyre opsioneve, sipas një studimi të publikuar nga Fondi Monetar Ndërkombëtar. Balenat janë titanët e kapjes së karbonit në botën e kafshëve, duke thithur mesatarisht 33 ton CO2 secila gjatë gjithë […]

Studim: Ndryshimet klimatike rrezikojne shendetin e femijeve

Sipas një studimi të publikuar së fundmi është zbuluar se ndryshimet klimatike po paraqesin rrezik për shëndetin e fëmijëve dhe efektet vetëm se kanë filluar të përhapen e që do të zgjasin gjatë gjithë jetës së tyre. Pa uljen drastike të emetimeve, rritjen e temperaturave do të rëndohet edhe më shumë jeta e gjeneratave të […]

Dreri i kuq ne Skoci po pershtatet me ndryshimet klimatike

Ndryshimet klimatike po kërcënojnë një numër të madh të specieve, por si duket disa nga kafshët mund t’i përshtaten këtyre ndryshimeve për të qëndruar gjallë. Dreri i kuq në Isle of Rum të Skocisë zbulohet se po evoluon dhe po ndryshon modelin e tyre të lindjes, sipas një studimi. Shkencëtarët thanë se dreri filloi të […]

Itali: Ndryshimet Klimatike, lende e detyrueshme ne shkolla

Italia do të jetë vendi i parë në botë që do të bëjë ndryshimet klimatike një lëndë të detyrueshme për nxënësit e shkollave. “Shkollat shtetërore do të fillojnë të përfshijnë agjendën e OKB-së për zhvillim të qëndrueshëm në sa më shumë lëndë që të jetë e mundur, me një orë në javë që do ti […]