Modeli ekonomik ‘drogë-beton’ mbërrin në udhëkryq

Kriza aktuale në kursin e këmbimit është një reflektim i krizës jetëgjatë morale të shoqërisë shqiptare. Ndërsa thesi i parave me prejardhje të dyshimtë duket se nuk ka mbarim, vendi gjendet përballë një dileme historike, nga e cila, dukshëm nuk ka zgjidhje të lehta. Banka e Shqipërisë njoftoi se ka blerë deri më tani 120 […]

Modeli i ri i biznesit në Shqiperi – Me 1 hektar toke, mund te fitosh 250 mije euro

Çdo hektar tokë në Shqipëri mund të prodhojë në kufijtë e 250–320 mijë euro të ardhura nga energjia diellore. Në Ministrinë e Energjisë dhe Industrisë qëndrojnë aktualisht 9 projekte me një vlerë investimi prej 85 milionë eurosh dhe një sipërfaqe që i kalon 174 hektarët. Gjasat janë që me potencialet që ka Shqipëria dhe çmimi […]

Aquaponics, modeli i ri fermave fitimprurëse

Projekti i parë i kësaj ferme është pilotuar në Berlin dhe ka qënë mjaft i suksesshëm. Po cilat janë risitë e saj? E veçanta e fermave Aquaponics, është se aty ku rriten së bashku perimet dhe peshku. U duket e pabesueshme? Po ju njohim me një artikull të “BussineLine”. Në Berlin ndodhet ajo që sot […]