Pandemia globale Covid-19/ Qytetet boterore sic nuk i keni pare asnjehere

Shumë qytete në mbarë globin janë plotësisht të shkreta, pasi qeveritë kane vendosur masa të ashpra në përpjekje për të kufizuar përhapjen e koronavirusit vdekjeprurës COVID-19. Destinacionet turistike dhe qendrat e biznesit që dikur ishin të mbushura me njerëz, tani janë më të qetë se ç’do kush mund ta imagjinonte, thonë vendasit. Njerëzve u është […]

“Valtra H202” – Traktori i pare te cilit nuk i nevojitet shoferi!

Valtra H202 është traktori i parë të cilit nuk i nevojitet shofer.  Rritja e produktivitetit dhe efikasitetit si dhe zvogëlimi i mundit të njeriut eshte bere trend global, prandaj gjithnje e më shumë prodhuesit kërkojnë vazhdimisht dhe japin zgjidhje, përkatësisht automjete ku roli i shoferit është gjithnjë dhe më i vogël. Në automjetet rrugore dhe […]

Nuk i ndal as shiu, fermeret e Myzeqese protestë te Ministria e Bujqesise: Duam rimbursime, s’jemi per lemoshe!

Fermerët e Myzeqesë e kanë transferuar protestën e tyre në Tiranë, kërkojnë subvencione nga qeveria. Pavarësisht kushteve atmosferike, për shkak të rreshjeve të shiut, me pankarta në duar para Ministrisë së Bujqësisë, fermerët bëjnë thirrje që të rimbursohen për investimet e tyre. “S’kemi marrë asnjë lekë subvencion. Ne kërkojmë që të ulet çmimi i naftës […]