Reklame:

Graviola, fruti me veti befasuese kunder kancerit

Graviola, (Annona Muricata L) i perket familjes Annonaceae. Graviola eshte nje peme e vogel me gjelberim te perjetshem, e cila rritet ne menyre natyrale ne regjionin e Amerikes se Mesme dhe Amerikes Jugore, nga jugu i Meksikes neper Peru deri ne Brazil. Sa i perket kultivimit, asaj i pershtatet klima tropikale. Te gjitha pjeset e saj si gjethet, frutat, farat dhe rrenjet jane perdorur ne mjekesi. Graviola eshte perdorur per te trajtuar infeksionet e shkaktuara nga bakteret dhe parazitet duke perfshire herpes, kolit, kancer dhe leishmaniasis, nje semundje e shkaktuar nga parazitet. Disa e perdorin graviolan per qetesim. Graviola eshte aplikuar ne lekure per artrit. Graviola permban shume perberes qe mund te jene aktive kunder kancerit.

Perfitimet shendetesore te Gravioles

Sheron kancerin

Ndihmon per te sulmuar qelizat e kancerit ne menyre te sigurt dhe natyrisht pa efekte anesore te tilla si te vjellat, humbje peshe, ose humbje e flokeve. Graviola ndodhet e para ne listen e bimeve me veprim anti-kancerogjen e cila ne te ardhmen mund te kete ndikim te madh per sherimin e kancerit ne menyre natyrale. Graviola eshte nje bime çudiberese, hulumtimet shkencore kane vene ne pah se ajo fuqishem vret qelizat kanceroze dhe se eshte 10.000 here me e fuqishme se barerat bashkekohore qe perdoren per kemioterapi. Ne dallim nga kemioterapia, graviola vepron duke shkaterruar vetem qelizat kanceroze keshtu qe nuk le pasoja te demshme ne organizem dhe nuk jep efekte te padeshiruara. Perkundrazi ka edhe veprim pozitiv ne sistemin imunitar. Gjethet e bimes jane efektive dhe vrasin qelizat malinje per 12llojekanceri,duke perfshire ate te zorres se trashe, gjirit, prostates, mushkerive dhe kancerit te pankreasit. Efektiviteti eshte 10.000 here me i forte ne ngadalesimin e rritjes se qelizave te kancerit ne krahasim me adriamycinen dhe kemioterapine qe perdoren zakonisht. 

E pasur me Vitamine C

Vitaminat jane me dominante ne graviola sidomos vitamina C e cila eshte rreth 20 mg ne 100 gram frut. Nevoja e vitamines C per person ne dite eshte rreth (60 mg), dhe plotesohet vetem me konsumimin e 300 gram graviola. Permbajtja e vitamines C eshte mjaft e larte dhe kjo e ben nje antioksidant te shkelqyer per te ngadalesuar procesin e plakjes.

E pasur me fibra

Perveç komponenteve ushqimore, fruti i gravioles eshte gjithashtu shume i pasur perberes te tjere. Njeri prej tyre jane fibrat dietike, shume te mira per shendetin dhe ndihmojne ne tretjen e ushqimit.

Mban zemren te forte dhe mbron demtimin e nervave 

Permban vitamine B1 e cila eshte ne gjendje te pershpejtoje metabolizmin, qarkullimin e gjakut, parandalon demet nervore dhe çrregullimet nervore qendrore. Gjithashtu permban vitamine B2 e cila eshte e nevojshme per prodhimin e energjise se trupit, ruan yndyren, funksionin e sistemit nervor, dhe mirembajtjen e muskujve te zemres.

Parandalon Osteoperozen

Graviola permban sasi te larta kalciumi dhe fosfori qe jane shume te mira per kockat dhe per parandalimin e osteoperozes.

Menyra e perdorimit: 

Graviola mund te kete nje efekt pastrues per stomakun, ndaj rekomandojme ta merrni ate ne faza te ndryshme ne menyre qe trupi te pershtatet ne perputhje me rrethanat dhe metabolizmin.

Merrni nje te katertat (1⁄4) deri ne nje te dytat (1⁄2) e luges se çajit, dy – tri here ne dite. Perziejeni me pije te konsumit te perditshem si: çajra, smoothie, ose kos. Graviola eshte me efektive kur kombinohet me nje diete te shendetshme dhe te ekuilibruar.

SMOOTHIE ME GRAVIOLA DHE KASJUS

Perberesit:

1 e prere ne feta e ngrire 1 kokerr avokado

2 flete laker jeshil Kale

1 luge çaji Graviola

100ml qumesht soje

pak kripe himalaje

50g kasjus natyral

Pergatitja:

Pastroni avokadon nga lekura, priteni ne kubike, dhe bashkojini te gjithe perberesit ne nje mikser, perziejini mire derisa masa te behet homogjene.

Hidheni ne nje gote dhe shijojeni!