Sistemi i ujitjes me pika, ekonomi, siguri dhe rendiment.

Kjo menyre ujitjeje, eshte forma me e persosur, e cila aplikohet ne te gjithe kulturat bujqesore si: Ne perimore ( fusha dhe sera), ne frutikulture, ne vreshtari, ne lulet dekorative, ne agrume, ne kulturat e dritherave bujqesore dhe ato industrial   PERPARESITE:  *  Ujitet ne cdo ore te dites, pa krijuar asnje shqetesim fiziologjik te […]

Mbjellësi manual i fidanëve, ndihmë për shëndetin e fermerëve.

Mbjellësi manual i fidanëve, ndihmë për shëndetin e fermerëve.

Një mjet i shkëlqyer për fermerët e vegjël i cili i ndihmon në punën e tyre për mbjelljen e fidanëve të ndryshëm në sera apo edhe në fushë të hapur. Mjet i përshtatshëm për kopshtin dhe bujqësinë, i ndërtuar në çelik, ideal për mbjelljen e fidanëve dhe farërave të të gjitha llojeve dhe madhësive, pa […]

Dronët dhe transformimi i bujqësisë.

Kalimet nga një bujqësi tradicionale në moderne po paraqesin kthesën kryesore të zhvillimeve të kohëve të fundit. Bazuar nga të dhënat më të reja, konsumi i përgjithshëm njerëzor do të rritet për 69 për qind mes viteve 2010-2050. Kjo rritje do të jetë rezultat i shtimit të popullsisë nga 7 në 9 miliardë deri më […]

Huawei investim për kultivimin e orizit në tokë të kripur.

Huawei investim për kultivimin e orizit në tokë të kripur.

Gjigandi i telekomunikacionit “Huawei” ka bashkëpunuar me “babain e orizit hibrid” të Kinës Yuan Longping në një projekt që synon rritjen e orizit në tokë të kripur duke përdorur monitorimin e teknologjisë së lartë. Aktualisht në Kinë 100 milionë hektarë tokë është e papërshtatshme për kultivimin e drithërave, sepse është jashtëzakonisht e kripur. Shkencëtari Yuan […]

TOKAT BUJQËSORE DHE PRAKTIKAT ME VLERË TË LARTË NATYRORE.

Toka bujqësore me vlerë të lartë natyrore është toka bujqësore me intensitet të ulët të shfrytëzimit, e karakterizuar nga pasuria e llojeve bimore dhe shtazore dhe është habitat i rëndësishëm për shumë lloje të rralla dhe të rrezikuara që nuk mund të mbijetojnë në një zonë bujqësore të shfrytëzuar intensivisht. Toka bujqësore me vlerë të […]

Dubai do ndertojë fermën më të madhe vertikale në botë.

Dubai do ndertojë fermën më të madhe vertikale në botë.

Projekti radikal do të mbulojë 130,000 metra katrorë, por do të ketë një prodhim të barabartë me 900 hektarë tokë bujqësore. Do të mbledhë 2,700 kg zarzavate çdo ditë, me cilësi të lartë, pa herbicide dhe pa pesticide, duke përdorur 99% ujë më pak se fushat e jashtme. Produktet e para do të përdoren për të […]

Si të kryejmë plehërimin e kulturave bujqësore.

Si të kryejmë plehërimin e kulturave bujqësore.

Një menaxhim i mirë i përdorimit të plehrave ndikon direkt në ruajtjen e cilësisë dhe pjellorisë së tokës ku rritë aftësinë e bimës për shfrytëzim racional të elementeve ushqyese dhe si i tillë ndikon në cilësi dhe sasi më të lartë të rendimentit. Por sasia dhe lloji plehut që duhet të përdorin fermerët për të […]