Mbjellja ne sera drejt perfundimit, kultura e pare …

Mbjellja e kulturave te ndryshme ne sera po shkon drejt perfundimit. Keshtu lakra sallate u mboll gjate periudhes nendor – dhjetor, perimet si domate, trangull, spec, pjeper vazhdojne te mbillen ende. Sipas AREB (Agjensia Rajonale e Ekstensionit Bujqesor) Lushnje jane mbjelle ne total 815 ha. Domatja ze vendin e pare me 405 ha, trangull 135 […]

Epoka dixhitale, taksimi si sfide e ekonomise ne shqiperi.

Taksimi i ekonomisë dixhitale është një nga debatet më të nxehta sot në botë. Ndonëse me ritme më të ngadaltë se Europa, për shkak të zhvillimit më të vonuar në teknologji, edhe Shqipëria po përballet me një situatë të tillë Zhvillimi i teknologjisë ka sjellë një problematikë të madhe në botë dhe Europë, atë të […]

Food Bank, ndihme per te varferit.

Projekti me i fundit qe do te implementohetne bashkine Lushnje eshte ai lidhur me perdorimin sa me efikas te mbetjeve ne tregjet e fruta perimeve si dhe te futjes ne kulturen shqiptare te perdorimit te cdo produkti qe vjen nga Fermeri, pamvaresisht cilesise se tij jo te mire per export. Ka disa nisma ne kete […]

Rruga Lushnje – Karbunarë merr formë

Rruga Lushnje – Karbunarë merr formë

  Kane avancuar punimet ne aksin rrugor Eldon Park– Karbunare me fond 83 mln leke,  gjatesi 1.6 km me trotuar, kanalizime te ujerave tebardha si dhe ndricim e korsi bicikletash ne trotuarin e djathte te saj kur shkon per Karbunare. 9 m e me puseta ne cdo 25 majtas 2 m djathtas 3 m. Kanalizimi […]

Parku Kombetar i Divjakes, nje pasuri qe kerkon vemendje! vemendje

Menaxhimi i zonave te mbrojtura dhe rritja e kapaciteteve te punonjesve qe sherbejne ne keto parqe, ka qene pjese e workshopit te organizuar ngaqe sherbejne ne keto parqe, ka qene pjese e workshopit te organizuar ngaIUCN nje organizate nderkombetare me focus mjedisin dhe Zonat e IUCN nje organizate nderkombetare me focus mjedisin dhe Zonat e […]

Data: December 13, 2018 | Kategoria: NewsEnea