Kuzhinieri shqiptaro-amerikan kthen bamiresine ne mision, gjate krizes se COVID-19

Nju Xhërsi është një nga shtetet më të goditura nga koronavirusi në Shtetet e Bashkuara. Kur autoritetet urdhëruan kufizimin e aktiviteteve dhe operacioneve përfshirë në restorante, pronari dhe kuzhinieri shqiptaro-amerikan i restorantit Amici në Cherry Hill të Nju Xhërsit, Aleks Daku, u hodh në aksion për të ushqyer njerëzit në nevojë dhe ata që janë […]

Kursimi i ujit, nje arme e rendesishme ne zgjidhjen e krizes klimatike

Përdorimi i ujit në mënyrë më efikase do të ndihmojë në uljen e emetimeve të ngrohjes së planetëve dhe frenimin e ndryshimit të klimës – një përfitim i mundshëm që duhet të njihet gjerësisht. Në një raport të lëshuar në Ditën Botërore të Ujit, agjensitë e KB thanë se ngrohja globale “do të ndikojë në disponueshmërinë, cilësinë dhe […]