Kursimi i ujit, nje arme e rendesishme ne zgjidhjen e krizes klimatike

Përdorimi i ujit në mënyrë më efikase do të ndihmojë në uljen e emetimeve të ngrohjes së planetëve dhe frenimin e ndryshimit të klimës – një përfitim i mundshëm që duhet të njihet gjerësisht. Në një raport të lëshuar në Ditën Botërore të Ujit, agjensitë e KB thanë se ngrohja globale “do të ndikojë në disponueshmërinë, cilësinë dhe […]

Fermeret nuk ndalen, perseri ne proteste – Thirrje per zgjidhjen e problemeve te bujqesise

Te gjithe fermeret po hedhin prodhimet e tyre, po hedhin djersen e tyre ne kanal si pasoje e mungeses se tregut. Eduart Sharka anetar i kryesise se shoqates “Fermerët e Myzeqese” i ben thirrje te gjithe fermereve te bashkohen diten e hene ne protesten sensibilizuese e cila do te zhvillohet ne Lushnje. Edhe pse pak […]