“Gjuha Blu”, Shqiperia zgjeron listen e shteteve nga te cilat ndalohet importi i kafsheve. Ne liste Greqia, Maqedonia e Veriut e Kroacia

Ministria e Bujqësisë ka ndaluar importin e kafshëve të gjalla nga disa shtete si masë mbrojtëse ndaj sëmundjes së gjuhës blu. Urdhëri parashikon ndalimin   e   importit   dhe   tranzitimit   të kafshëve të gjalla të llojit ruminantë për shtetet e mëposhtme: -Shteti   i   Belgjikës,   përkatësisht   provinca Neufchâteau, Luxembourg;   Oostkamp,   West-Vlaanderen; Meix-devant-Virton, Luxembourg. -Nga shteti i Bullgarisë, përkatësisht […]

Kroacia planifikon masat e efiçiences se energjise per familjet ne nevoje dhe transportin

Plani i veprimit të efikasitetit të energjisë i miratuar kohët e fundit nga qeveria kroate parasheh masa për të zvogëluar varfërinë energjetike, duke qenë se rreth 50,000 familje aktualisht janë të caktuar si konsumatorë të pambrojtur të energjisë, njoftoi media lokale. Supozohet se 330 familje do të marrin pjesë në program çdo vit. Shteti do të […]