Lushnja dhe Fieri prodhojne 34% te perimeve ne vend, Divjaka kryeson listen

Shqipëria e rriti prodhimin e perimeve me 8 për qind në vitin 2019, duke e çuar totalin në 1,2 milionë tonë, 34% e të cilave prodhohen në Fier dhe në Lushnjë raporton INSTAT. Divjaka është bashkia me prodhimin më të lartë të perimeve në rang vendi me 14.4 për qind të totalit. Në vitin 2019 […]

“Gjuha Blu”, Shqiperia zgjeron listen e shteteve nga te cilat ndalohet importi i kafsheve. Ne liste Greqia, Maqedonia e Veriut e Kroacia

Ministria e Bujqësisë ka ndaluar importin e kafshëve të gjalla nga disa shtete si masë mbrojtëse ndaj sëmundjes së gjuhës blu. Urdhëri parashikon ndalimin   e   importit   dhe   tranzitimit   të kafshëve të gjalla të llojit ruminantë për shtetet e mëposhtme: -Shteti   i   Belgjikës,   përkatësisht   provinca Neufchâteau, Luxembourg;   Oostkamp,   West-Vlaanderen; Meix-devant-Virton, Luxembourg. -Nga shteti i Bullgarisë, përkatësisht […]

PD Lushnje denoncon: “Bashkia ka mbushur listen me votues te PS-se dhe jo me hallexhinj”

PD dega Lushnje nepermjet kryetarit te saj Sajmir Korreshi ka ndermare nje fushate denoncimesh mbi mungesen e ndihmes qe sipas videove te publikuara prej tij nxjerrin zbuluar propoganden e pushtetit. Z. Korreshi thote se videot jane mare ne njesite administrative Allkaj, Saver dhe Ballagat. Dy dite me pare Sajmir Korreshi ka aluduar mbi vendimet e […]

Anijet shqiptare ne listen e zeze – Prej 1 Korrikut mund te mos lejohen te ankorojne neper portet e botes

Anijet shqiptare që lundrojnë në ujrat ndërkombëtare tashmë janë futur në listën e zezë të asaj që njihet si Memorandumi i Parisit. Në kuadër të këtij memorandumi, organizmi vlerëson gjendjen dhe standardin e anijeve të secilit shtet, pavarësisht faktit nëse ai vend është ose jo vend firmëtar i memorandumit të Parisit. Shqipëria nuk është ndër […]