“Gjuha Blu”, Shqiperia zgjeron listen e shteteve nga te cilat ndalohet importi i kafsheve. Ne liste Greqia, Maqedonia e Veriut e Kroacia

Ministria e Bujqësisë ka ndaluar importin e kafshëve të gjalla nga disa shtete si masë mbrojtëse ndaj sëmundjes së gjuhës blu. Urdhëri parashikon ndalimin   e   importit   dhe   tranzitimit   të kafshëve të gjalla të llojit ruminantë për shtetet e mëposhtme: -Shteti   i   Belgjikës,   përkatësisht   provinca Neufchâteau, Luxembourg;   Oostkamp,   West-Vlaanderen; Meix-devant-Virton, Luxembourg. -Nga shteti i Bullgarisë, përkatësisht […]

Importi i peshkut – Spanja ne vend te pare, nga Kosova rritje 7-fish

Shifrat e vitit 2019 për tregtinë e jashtme nxjerrin në pah të dhëna mjaft intersante për sektorë të ndryshëm. Një ndër ta është edhe ai i produkteve të peshkut. Paçka se në 2019-ën importi i këtyre produkteve ka rënë lehtë krahasuar me vitin paraardhës, shifrat tregojnë se në 5 vitet e fundit importi është dyfishuar, […]

Importi i mishit ne Shqiperi – SHBA merr kryesimin ne 2019

Përgjatë të gjithë vitit të kaluar, Shqipëria ka importuar plot 41.2 milionë kilogram mish dhe të brendshme të ngrënshme mishi, ndërkohë që vitin paraardhës, shifra fiksohej në 39.7 milionë kilogram, pra në rritje me 3.7%. Një shifër e tillë, pra, rreth 41 mijë ton mish importi përkthehet në rreth 14 kilogram për frymë në vit. […]

Rritet importi i akulloreve, ja nga vjen

Edhe për vitin 2018, importet e akulloreve kanë shënuar sërish rritje. Sipas të dhënave nga Doganat janë importuar gati 548 tonë akullore me vlerë, 1.7 milionë dollarë, me një rritje dyshifrore prej 16% në krahasim me një vit më parë. Megjithatë në krahasim me periudhën 2014-2015, importet e akullores në sasi janë rreth 4 herë […]