Nuk ka me salmone ne lumenj, arinjte po ngordhin nga uria

Imazhet tronditese, të kapura nga një fotograf kanadez, kanë ngjallur shqetësim per vëzhguesit e jetës së egër. Ata shqetësohen per shkaqet e renies drastike te shendetit te arinjve. Gjithashtu shqetesim ka edhe mbi një viktimë tjetër të krizës klimatike dhe varfërimit të popullatës së salmonëve të egër. Knight Inlet është një vend kryesor turistik në […]

Kontaminohet uji ne Drinin e Bardhe, ngordhin peshq e lope

Mbi 12 ton peshq kanë ngordhur ditë më parë në Lumin e Drinit në Prizren. Peshqit e ngordhur janë hasur nga fshati Muradem deri në fshatin Dobrusht. Sipas peshkatarëve, ngordhja e peshqve ka ndodhur për shkak të kontaminimit të ujit të lumenjve të kësaj ane, nga hedhja e mbeturinave të kompanive të ndryshme, që veprojnë […]